Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

"A Barcelona l'heroïna és molt barata i vénen d'arreu d'Europa a consumir"

Un dels inspectors del CNP especialista en investigació del tràfic de drogues a la demarcació de Barcelona ha comentat que "diversos factors fan que Barcelona sigui un punt estratègic per la venda d'heroïna"

Agents de policia al barri del Raval (Barcelona). /

Els Mossos segueixen investigant la baralla sanguinària que diumenge a la nit va posar fi a la vida d'un noi pakistanès a l'estació de metro de Badalona. Dos grups que van quedar literalment per matar-se, segons va explicar en aquest programa l'alcalde de Badalona, Alex Pastor. Una mort anunciada perquè les baralles entre bandes de llauners i traficants de droga d'origen pakistanès fa temps que es van produint. Hem parlat amb Anna Punsí i un Inspector de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat del Cos Nacional de Policia. Especialista en tràfic de drogues a Barcelona i província.

"Barcelona s'ha convertit en la gran capital del narcotràfic?", ha preguntat Josep Cuní a l'inspector de policia, que ha respost: "Possiblement de l'heroïna sí. Diversos factors fan que Barcelona sigui un punt estratègic per la venda d'heroïna. Espanya és la capital més important de la distribució d'heroïna juntament amb altres països d'Europa. Tenim bones infraestructures de comunicació, bons aeroports, ports... i una comunitat que prové d'un dels països de major producció d'opi del món.

L'heroïna mai ha marxat dels carrers però sí que ha canviat el seu ús, però sempre ha estat consumida per toxicòmans per neutralitzar els efectes d'altres drogues i ara s'ha convertit en una de les drogues més barates. Al Raval, podem trobar dosis que valen 8 € però la puresa és insignificant.

El juny passat, sense anar més lluny, hi va haver un gran operatiu coordinat entre Policia Nacional i Mossos amb suport de la Guàrdia Urbana, anomenat Operació Suricata contra els clans pakistanesos que controlen el tràfic de l'heroïna a Ciutat Vella. Es dedicaven a tràfic de persones i obligaven alguns compatriotes a traficar per pagar el deute del viatge. Hi va haver 54 detinguts i la investigació va començar arran dels enfrontaments protagonitzats per llauners davant del front marítim. Sota la tapadora de les llaunes, capten turistes i els porten cap a pisos a comprar droga: cocaïna, heroïna, marihuana, potenciadors sexuals... Aquests clans van ocupar l'espai que van deixar un grup de dominicans desarticulat en un altre operatiu fa justament un any que controlaven narcopisos.

"Un quilo d'heroïna al Pakistan costa 2.000 € però quan arriba a Barcelona ja costa 18.000 €", ha explicat el policia. Pel que fa als venedors pakistanesos que es poden veure a La Rambla de Barcelona, el policia ha apuntat que "aquestes persones són l'últim esglaó de la cadena, és molt difícil investigar aquests grups".

“A Barcelona hi ha una heroïna molt barata i venen moltes persones d'Espanya i d'Europa a consumir-ne”, ha recordat l’inspector de policia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?