Sociedad

La UdG lidera un projecte europeu sobre violències en menors LGTBI

Elaboraran un manual, una aplicació i diversos cursos per conscienciar professors i professionals de la salut

L'investigador Josan Langarita i la vicerectora de Recerca de la UdG, Maria Pla, en la presentació del projecte europeu / Lourdes Casademont ACN

Girona

El programa durarà dos anys. Durant aquest temps, primer faran diverses sessions a nou països europeus amb un centenar de menors LGTBI i de gènere no normatiu, per conèixer les seves preocupacions i dubtes.

Amb aquest material, faran una aplicació mòbil per als joves per resoldre les preguntes més freqüents.

També elaboraran un manual i faran sessions i cursos en línia per formar un miler de professors, educadors i professionals de la salut.

L'objectiu final, segons el seu coordinador José Antonio Langarita, és conscienciar de les diferents formes de violència contra els menors LGBTI, que no només tenen lloc en l’escola, sinó també en l’entorn familiar i sanitari.

La UdG lidera aquest projecte a l'Estat espanyol i la resta de socis són Portugal, Grècia, Bèlgica, Polònia, Croàcia, Eslovènia, Hongria, i Lituània

La recerca compta amb mig milió d’euros de fons europeus i també vol implicar bloguers i estrelles d’Internet que generin discursos positius davant la diversitat de gènere.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00