Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Un expert de Cuatrecasas a Londres assegura que el Brèxit no afectarà el país

Marco Antonio Sanz afirma que els acords de països amb convenis bilaterals, com Andorra, no s'haurien de veure alterats

Un moment de la conferència sobre el Brèxit organitzada per Morabanc. /

Un expert del bufet d’advocats Cuatrecasas a Londres assegura que el Brèxit no afectarà els països amb convenis bilaterals amb el Regne Unit com és el cas d’Andorra

Marco Antonio Sanz afirma que els Estats que tinguin tractats amb el Regne Unit però via la Unió Europea són els que poden patir més les conseqüències de la sortida britànica del mercat comú europeu. En aquest sentit destaca que on hi ha més temor és entre els països llatinoamericans perquè no tenen signats els convenis directament, sinó que s’emmarquen en els acords globals contrets amb la Unió Europea. En el cas d’Andorra, Sáez afirma que la situació és completament oposada perquè els acords sí que són bilaterals i per tant, no s’haurien de veure alterats.

Saez, que ha participat en una conferència organitzada per Morabanc, opina que finalment hi haurà un acord i que serà una sortida “soft”, de manera que s’establirà un marge de temps suficientment llarg com perquè es puguin renegociar tots els convenis entre els països i que l’afectació sigui mínima per totes les parts. Considera també que hi haurà certa flexibilitat en la implantació de taxes i aranzels perquè si no, moltes companyies presents en els dos territoris, en patirien les conseqüències.

Finalment, no creu que hi hagi un segon referèndum sobre el brèxit però en canvi sí que se’n podria fer un per referendar aquest acord. En tot cas, afirma que els partidaris de la sortida s’han reafirmat en el seu vot i que hi ha més temor en les possibles polítiques reformistes que pugui fer un eventual govern del Partit Laborista que en les conseqüències que generi el Brèxit al país.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?