Sociedad
SUCCESSOS

La Policia alerta de la presència de bitllets falsos i recorda que usar-los és delicte

Són de 5, 10, 20 i 50 euros i cal lliurar-los a qualsevol oficina bancària o bé al propi cos d'ordre

Detall d'un dels bitllets falsos detectats per la policia a Andorra. / Cos de Policia

Andorra la Vella

La Policia detecta bitllets falsos i recorda que usar-los constitueix un delicte.

Des de l’Oficina Central Nacional (OCN) de moneda falsa s’ha constatat l’aparició de bitllets falsos de 5, 10, 20 i 50 euros, uns bitllets que es fabriquen per a pel·lícules i anuncis però que si es posen en circulació poden constituir un delicte i per això recomana als ciutadans lliurar-los a les entitats bancàries o al mateix cos.

La policia informa que aquests bitllets són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en anglès: “This is no legal tender, its used for motion props”, que indica que no és de curs legal. A més, els bitllets de curs legal han de portar la signatura de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on s’hi pot llegir “Movie Money”.

Per altra banda i després d’una llarga investigació, la policia va detenir el passat dia 4 de novembre un resident de 30 anys, com a presumpte autor d'un furt amb força a uns magatzems situats a Encamp. A l’home se'l vincula directament en el forçament de tres caixes fortes i la sostracció d’uns 1.500€, a banda dels desperfectes ocasionats per aconseguir-ho.

L'home en qüestió havia sortit del Centre Penitenciari de la Comella el passat mes de juny. Hi havia complert condemna per la seva participació en l'operació "Oxitall", investigada pel la policia al juliol del 2018. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Finalment, la policia també va informar de la detenció d’una resident de 46 anys i nacionalitat francesa com a presumpta autora de fins a set furts des del passat mes maig quan se li comptabilitzar el primer. El darrer i pel qual se la va poder arrestar va ser a Canillo on es va apropiar d’un rellotge i diners en metàl·lic.

El volum total que se li atribueix dels robatoris que va cometre volta els 70.000 euros.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00