Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Jornada "Un món millor"

Contingut patrocinat

"La responsabilitat social l'hem d'exigir a totes les persones"

Les expertes de la jornada "Un món millor" adverteixen que no tenim no tenim planeta B

Intervenció de Mireia Gorchs, responsable d’Acció Social de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya

Intervenció de Mireia Gorchs, responsable d’Acció Social de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya / Aniol Resclosa

Les expertes de la jornada "Un món millor" adverteixen que el compromís no s'ha d'exigir només a l'empresari, sinó a totes les persones, perquè "no tenim planeta B". En la primera ponència, Mireia Gorchs, responsable d’Acció Social de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya, ha destacat que són l'únic banc espanyol que és carbon-neutral, és a dir, que assumeix totes les emissions de CO2. De fet, de cada al 2021 han fet seu el compromís de reduir un 20% més aquestes emissions.

Aquest compromís no només l'adoptem des de la Fundació La Caixa, que és molt fàcil de veure, sinó també des del banc. L'entitat ja va néixer amb un compromís social, i potser per això ha sigut tan fàcil incorporar la responsabilitat corporativa a CaixaBank i la Fundació La Caixa", ha explicat Gorchs.

La responsable d'Acció Social de l'entitat també ha detallat que l'any passat MicroBank va concedir 116.000 microcrèdits, de manera que es garanteix que tots els col·lectius accedeixen a finançament de forma inclusiva. També ha explicat que tenen línies de finançament per empreses que busquen un impacte climàtic positiu i en les energies renovables.

Míriam Filella, directora de comunicació d'Endesa a Catalunya / Aniol Resclosa

En la mateixa lluita contra el canvi climàtic, s'ha posicionat la directora de comunicació d'Endesa a Catalunya, Míriam Filella, que ha estat ben clara a l'hora d'afirmar: "No tenim planeta B: hem de reduir les emissions de CO2". Per això, l'empresa ha incorporat el compromís pel 2050 de zero emissions de CO2. El repte, assegura, és cobrir la demanda i garantir la seguretat del subministrament a través de fonts d'energia renovables.

Per això, ha explicat que cal "electrificar la demanda", és a dir, deixar de dependre de l'energia fòssil, i dependre de les renovables. A la pràctica, això significarà tenir edificis no-emissors de CO2 i redoblar l'aposta per les smart cities, de manera que, per exemple, l'enllumenat públic funcioni quan hi passa la gent.

Maria Rosa Terradellas, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària (UdG) / Aniol Resclosa

"La responsabilitat social no l'hem d'exigir a l'empresari, l'hem d'exigir a totes les persones". Aquesta és una de les frases que va pronunciar Maria Rosa Terradellas, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària (UdG) en la seva ponència I jo, què puc fer?. Terradellas va donar una visió genèrica sobre la responsabilitat social, perquè l'han de prendre tant entitats, empreses com administracions. "Ens hem de plantejar la responsabilitat social del territori, més que mai des que tenim els disset objectius de desenvolupament sostenible", ha assegurat Terradellas. "Cadascú s'ha de conscienciar", ha conclòs.

Pere Cornellà, president de PIMEC Girona / Aniol Resclosa

La jornada "Un món millor" ha comptat amb el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, que ha presentat les bones pràctiques per empreses que volen fer Responsabilitat Social Corporativa. Ha estat una conferència sobretot centrades per les pimes i autònoms perquè puguin contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Maria Puig, vicepresidenta de la Diputació de Girona / Aniol Resclosa

Les institucions també han estat interpel·lades per contribuir en aquests compromisos socials. En aquest sentit. la tècnica del Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Mireia Mitjavila, ha presentat el protocol de contractació responsable com a eina d'incidència i de retorn social. Mitjavila ha dit: "Tenim la sort que des del 2014, es va aprovar el protocol de la contractació responsable. Com Ajuntament hem estat innovadors quan ningú parlava de responsabilitat social a les institucions".

La jornada ha clos amb la intervenció de la vicepresidenta de la Diputació de Girona i presidenta del Dipsalut, Maria Puig, que ha anunciat que vole fer un nou impuls al compromís social. "Comprometre's amb aquestes pràctiques contribueix a avançar cap una economia sostenible i a reduir les desigualtats socials. A la Diputació procurem basar-nos en l'ètica, la transparència, la promoció dels drets socials, laborals i el respecte al medi ambient", ha destacat Maria Puig.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?