Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad
DRETS DE LES DONES

Acció Feminista celebra el pronunciament de l'ONU sobre l'avortament al país

El PS reclama un debat "sense a prioris i sense línies vermelles" al Consell General i anuncia que portarà la despenalització de la interrupció voluntària de l'embaràs en aquesta legislatura

Protesta a favor de l'avortament de membres d'Stop Violències durant la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, a Andorra / Arxiu Stop Violències

Andorra la Vella

Acció Feminista celebra l’informe de l’ONU en què insta a Andorra a despenalitzar l’avortament.

Una de les seves membres, Júlia Martínez-Illescas, explica que "cal seguir les recomanacions que fan els organismes internacionals" sobre la interrupció voluntària de l’embaràs.

Coincideix en què es fa una lectura massa restrictiva de la Constitució i defensa la implantació d’un protocol d’actuació validat per les institucions públiques perquè els metges sàpiguen com actuar per tal de no cometre cap delicte.

Más información

Considera que el fet que aquesta qüestió s’internacionalitzi pot suposar un raig d’esperança per poder avançar cap a la despenalització de l’avortament almenys en els tres supòsits bàsics.

Martínez-Illescas ha volgut insistir en protegir la salut sexual i reproductiva de les dones i que l’objectiu és que puguin decidir sobre el seu cos.

Debat al Consell General

De la seva banda, el PS demana poder debatre la despenalització de l’avortament al Consell General "sense línies vermelles".

La consellera general, Susanna Vela, ha dit que estan "molt d’acord amb l’informe" que ha fet l’ONU en què insta al Principat a despenalitzar l’avortament no només en els tres supòsits bàsics sinó que també hi afegeix el de l’incest.

Considera que la interpretació que es fa de la Constitució confronta amb els drets universals de les dones i diu que "el document està alineat amb el que defensen els socialdemòcrates en aquesta qüestió". Per aquest motiu, demana "un debat en seu parlamentària sense a prioris".

Vela ha tornat a insistir que el PS tornarà a portar la despenalització de l’avortament al Consell aquesta legislatura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00