Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 09 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El canvi climàtic i els seus efectes centraran el Fòrum Agroalimentari de Ràdio Lleida i Inno4Agro

Segona edició d'aquest esdeveniment internacional, que es farà a la Universitat de Lleida el 22 de novembre

()

El proper divendres, 22 de novembre, la Sala de Graus d'ETSEA de la Universitat de Lleida acollirà la segona edició d'aquest esdeveniment internacional, que serà inaugurat per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, acompanyada per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn.

A partir de les 09:00h, se succeiran col•loquis, debats i ponències al voltant de l’alerta mundial sobre l’escalfament global i l’acceleració del canvi climàtic, i els seus efectes directes sobre la indústria agroalimentària del nostre país.

Un gran nombre de professionals, investigadors i productors, així com a membres de l’administració participaran en aquest congrés. Comptarem amb la presència dels catedràtics de la UdL, Carlos Cantero i José Antonio Martínez, del president del Consell Català de Producció Integrada, Antoni Escarp, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, els quals ens oferiran una sèrie de ponències sobre el futur de l’agricultura ecològica, els canvis que necessita el sector i l’aplicació de les noves tecnologies als conreus.

Els objectius de desenvolupament sostenible, marcats per l’ONU per aquest mil·lenni i la innovació orientada al seu acompliment també estaran presents durant la jornada, de la mà de professionals com Josep Presseguer, director general de Fruits de Ponent, el restaurador Gonzalo Ferreruela, l’investigador de l’IRB José Serrano i el responsable de producció de la cooperativa L’Olivera, Pau Moragas.

Les veus dels ex consellers Antoni Siurana, Josep Grau, Francesc X. Marimon i Joaquim Llena protagonitzaran una altra taula rodona, aportant i compartint la seva experiència al capdavant de la cartera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

I finalment, els eurodiputats Javi López, Dolors Montserrat i Maria Soraya Rodríguez, membres de la comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, debatran sobre les polítiques mediambientals comunitàries aplicades al món agrícola.

El 2n FÒRUM AGROALIMENTARI està obert al públic, amb accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament de la Sala on se celebrarà aquest esdeveniment coorganitzat per Ràdio Lleida i Inno4Agro, amb la participació del Parlament Europeu.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?