Sociedad
TRIBUNALS

Les defenses del cas BPA reclamen la recusació del fiscal general i de l'adjunt

Creuen que la reunió que van matenir amb consellers generals del tripartit vulnera la separació de poders i pretenia influir en la modificació d'alguns articles del codi de procediment penal que fan referència al blanqueig de capitals

Arxiu Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Les defenses del cas BPA reclamen la recusació del fiscal general Alfons Alberca.

Els lletrats entenen que la reunió que Alberca va tenir amb diferents conselleres generals dels partits que donen suport al Govern hauria estat improcedent, ja que ho hauria fet sense avisar la síndica, un fet imprescindible, ja que és la manera com es demostra la separació de poders.

A més, els lletrats sospiten que el fiscal general els va proposar que modifiquin alguns articles de la llei de prevenció de blanqueig, que s’està treballant al consell, per “beneficiar” la fiscalia en uns proves que van quedar excloses del judici però que amb aquest nou text legal, es podrien recuperar.

També demanen la recusació del fiscal adjunt Borja Aguado per la mateixa raó.

És la segona demanda de recusació que es presenta contra Alberca però la primera, presentada per Josep Anton silvestre, va ser desestimada.

El Judici del cas BPA es reprendrà el pròxim dos de desembre.

Des de l’oposició no han volgut vincular les dues coses però sí que Roger Padreny, Conseller general del PS, veu estrany que DA hagi retirat les cinc esmenes al text que volia presentar, justament després d’aquesta reunió.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00