Sociedad
PARLAMENT

Els grups del tripartit modificaran el codi de procediment penal

Agilitzarà els nous procediments que s'entrin a la Batllia relatius a la prevenció del blanqueig

Hemicicle del Consell General / Arxiu Consell General

Andorra la Vella

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern entraran una proposició de llei per modificar el Codi de Procediment penal.

Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos inclouran en el nou text les esmenes presentades la setmana passada al Projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme.

La proposició de llei agilitzarà nous procediments que s’entrin a la Batllia, millorarà les garanties de totes les parts en els judicis i facilitarà que la Justícia pugui tenir al seu abast totes les eines i proves necessàries durant la causa.

En un comunicat, expliquen que d’aquesta manera la modificació del Codi de procediment penal es podrà debatre més àmpliament sense condicionar l’aprovació de la llei de blanqueig, que està prevista que passi al ple previst pel dia 28.

Així doncs, es donarà compliment a les darreres recomanacions del GAFI, relatives a la tipificació del finançament del terrorisme, just abans que Andorra afronti una nova avaluació del Moneyval prevista per a aquest desembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00