Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 07 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Joaquim Brustenga guanya el premi Fité i Rossell a la Nit Literària

La novel·la se centra en el tràfic d'esclaus de fa dos segles

El guanyador del premi Fité i Rossell de novel·la d'enguany, Joaquim Brustenga. / ()

Joaquim Brustenga guanya el premi Fité i Rossell a la Nit Literària.

L’escriptor català va rebre el guardó més preuat del certamen que concedeix el ministeri de Cultura amb una dotació de 10.000 euros per la novel·la “L’ombra del capità”.

La novel·la explica la història d'un jove català que viatja a Cuba gràcies a una beca. Un cop allà, descobreix que molta gent autòctona de l'illa porta el seu cognom i comença investigar, i descobreix un diari que explica les històries, durant dos mesos, d'un vaixell que feia tràfic d'esclaus, i que era un d'un avantpassat seu.

El premi Grandalla de poesia, dotat amb 3.500 euros, ha estat adjudicat a 'A l'ombra de les paraules', escrit per Aureli Trujillo, de Tarragona.

El premi Teatre 50è aniversari de Crèdit Andorrà ha estat per 'Amanita Fal·loide' de Francesc Puigpelat i també s'ha dotat amb 3.500 euros.

L'altre premi que està dotat amb la mateixa quantitat econòmica que el Fiter i Rossell, amb 10.000, és el premi Principat d'Andorra d'Investigació Històrica dotat pel Consell General, però finalment s'ha decidit atorgar un accèssit de 4.000 euros a Robert Basart i a Laura Casanovas per l'obra 'La meva obra és Andorra; Antoni Morell, l'humanista andorrà'. Pel que fa al premi Sant Miquel d'Engolasters d'assaig literari, dotat per Joan Escaler Calva amb 2.000 euros, ha estat per l'original 'L'estranger', de Raimon Quintana.

Finalment, el premi Juli Verne de Ciència-Ficció i Fantasia s'ha atorgat a Àlex Puig amb l'obra titulada 'Bunraku' i el premi Laurèdia de Periodisme, que s'ha recuperat enguany, s'ha dotat amb 1.250 euros a Teresa Ventura per un conjunt d'articles publicats en ràdio i televisió i a Ricard Poy per l'escrit periodístic 'Identitat Andorra'.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?