Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Andrés Velencoso y Quique Dacosta en 'La Ventana'

Augmenten les sancions a conductors per dur vehicles sense equipaments de neu

De les 16 del 2017 s'ha passat a les 30 del passat hivern

Des de l'1 de novembre són obligatoris per circular per la xarxa viària del país

Col·lapse circulatori a la sortida de la Massana durant la nevada de la passada setmana. /

Les sancions a conductors per no portar els vehicles equipats a l'hivern s'han duplicat en un any.

L'obligatorietat de portar pneumàtics de contacte o cadenes va des de l'1 de novembre fins el 15 de maig, segons marca el Codi de circulació.

Els darrers tres anys hi ha hagut un augment de les multes imposades per la Policia als conductors que no duen els seus vehicles degudament equipats. S'ha passat de les 16 sancions el 2017 a les 30 del passat hivern. La majoria fan referència a vehicles amb un pes inferior a les 3,5 tones i l'import és de 180 euros, mentre que pels camions la sanció arriba als 500.

El director de l'Àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, destaca la bona feina que fa el cos d'ordre en aquest sentit i remarca que un cop passa la festivitat del Pilar els equipaments ja s'han de començar a posar.

A la nevada del passat dimecres que va afectar especialment les valls del Nord, on eren obligatoris els equipaments especials, es van poder veure vehicles encreuats perquè no anaven equipats. Bonell recomana que si algú té por de conduir en aquestes situacions, prengui alternatives com ara el transport públic.

De la seva banda, els tallers asseguren que mantenen una notable activitat encara ara de vehicles canviant pneumàtics de neu.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?