Sociedad
FUTBOL

La selecció tanca la participació a l'Eurocopa amb derrota contra Turquia

Signa però el millor resultat de la seva història, sumant 4 punts i ocupant la penúltima plaça

Idelfons Lima (amb la pilota) complia ahir davant Turquia 22 anys i 148 partits vestint la samarreta d'Andorra en competició internacional. / FAF

Andorra la Vella

La selecció andorrana de futbol tanca la participació a la fase de classificació de l'Eurocopa 2020 amb derrota per 0 a 2 contra Turquia.

No obstant, el combinat nacional signa el millor resultat de la seva història en competició internacional sumant 4 punts i acabant penúltima de grup, per davant de Moldàvia.

Dos gols matiners amb la firma d’Enes Üsal han donat la victòria a una Turquia molt efectiva, que arribava a l’Estadi Nacional ja classificada per a l’Eurocopa juntament amb França.

Amb la tornada d’Ildefons Lima i Marc Rebés a l’onze titular després de complir sanció, la selecció va sortir al terreny de joc amb atreviment i ha buscat la porteria de Turquia amb insistència en els primers minuts.

Al minut 17, però, s’avançaven els turcs en una jugada ràpida per l’esquerra. Tres minuts més tard, el jugador del Valladolid feia el segon gol des del punt de penal, després d’una falta dins l’àrea comesa per Gomes.

Kiki ha tingut l’ocasió més clara d’Andorra, a la primera part, en una falta directa que ha sortit per sobre del travesser.

El darrer partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa ha estat emotiu per a dos internacionals: Ildefons Lima ha superat l’equatorià Ivan Hurtado i ja és el jugador que ha defensat durant més temps una selecció, amb 22 anys i 148 dies; i Ferran Pol ha posat el punt final a la seva trajectòria com a porter internacional després de 27 partits i ho ha pogut fer sota els pals, després de substituir Gomes en els darrers minuts.