Sociedad
AVORTAMENT

Stop Violències acusa el Govern d'iniciar una cacera de bruixes contra l'entitat

Asseguren que tot el què exposen a l'informe a la CEDAW està documentat i que l'organisme de l'ONU ho va validar

Intervenció d'Stop Violències davant l'ONU / Arxiu Stop Violències

Andorra la Vella

Stop Violències acusa el Govern d’iniciar una cacera de bruixes contra l’entitat i assegura que en l’informe de la CEDAW el que es va voler deixar palès és la manca de recursos que existeix al país en matèria d’atenció a les dones i als infants.

L’entitat feminista ha emès aquest dilluns un comunicat en resposta al fet que el Govern hagi dut a la Fiscalia les afirmacions que la presidenta, Vanessa Mendoza Cortés va fer davant l’ONU sobre l’avortament.

Assenyala que en aquest informe parlen del què coneixen i de l’experiència i que molts dels punts exposats estan documentats. Fins i tot, diuen que la mateixa comissió d’experts de la CEDAW els va transmetre que tot el que havien aportat no només era comprovable sinó que era correcte, segons els documents presentats.

Deixa clar que el text no s’ha redactat en contra dels treballadors públics sinó que el que s’ha fet és informar sobre la manca de recursos que existeixen a Andorra pel que fa a l’atenció a les dones i infants. El que sí que han denunciat són males pràctiques i abusos detectats en alguns casos dels quals han estat testimonis.

Finalment, des d’Stop Violències es critica que els representants del Govern enlloc de fer autocrítica han decidit assenyalar a la seva presidenta. En aquest sentit, lamenten profundament que "l’executiu no estigui acostumat a exercir la humilitat ni a escoltar a la ciutadania, iniciant una cacera de bruixes contra l’entitat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00