Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 13 de Diciembre de 2019

Otras localidades

SUCESOS SUCESOS Hallados los cadáveres de dos niñas en su casa en Girona

La introducció de la fase taronja és la principal novetat del dispositiu d'hivern

Indicarà la perillositat a la carretera en substitució de la fase verda, que desapareix

La Taula tècnica del trànsit durant la reunió mantinguda aquest dimarts. /

La introducció de la fase taronja és la principal novetat del dispositiu especial de trànsit per aquest hivern.

Enguany entren en vigor els nous colors de la neu per adaptar a la realitat les diferents alertes a les condicions de circulació i evitar els embussos en certs llocs de la xarxa viària del país en situacions adverses.

El director de l’Àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que les diferents fases de colors seran activades sempre pel COEX. Com a novetat desapareix la fase verda i s’introdueix la fase taronja que indica la perillositat a la carretera amb gel a la calçada i en què és obligatori l’ús de les cadenes a tots els vehicles inferiors a les 3,5 tones i no circular a més de 50 quilòmetres per hora. En el cas de la fase vermella, les cadenes són obligatòries per a tothom prohibint la circulació als camions de més de 19.000 quilos. Pel que fa a la fase negra, és quan la carretera serà intransitable amb perill de quedar-nos immobilitzats.

Ha recordat que els vehicles que no porten els equipaments especials poden ser sancionats des del passat 1 de novembre fins el 15 de maig. En el cas dels turismes les sancions són de 180 euros i els camions de 500 euros de més de 3,5 tones.

D’altra banda, també s’ha parlat del dispositiu especial de trànsit per al Pont de la Puríssima que enguany serà de tres dies. S’espera una entrada de 43.000 vehicles, dels quals 32.000 per la frontera hispanoandorrana. Bonell ha explicat que continuaran amb una vigilància especial a la zona de la Portalada on es va produir el despreniment de terres sobre la CG1 a l'alçada del Punt de Trobada.

Pel que fa a les festes de Nadal, la previsió és de 159.000 vehicles entre les dues fronteres.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?