Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Els Agents Rurals podran dur pistoles

El Govern aprova el reglament d'armes que reforçarà les mesures de seguretat arran de l'assassinat de dos agents a Aspa

El Govern ha donat llum verda al decret pel qual s’aprova el reglament d’armes dels Agents Rurals, i que entrarà en vigor 20 dies després que es publiqui al DOCG. La nova normativa regula els requisits per poder utilitzar armes curtes –pistoles- i defenses extensibles –porres- en les actuacions cinètiques, la formació, i totes les mesures que sigui necessari adoptar. Aquest reglament era el pas previ per què la Guàrdia Civil, que n’és qui en té potestat pugui donar els permisos d’armes curtes.

Fins aquest reglament, històricament reclamat pels Agents Rurals, només podien dur carabines –escopetes- i només per fer les inspeccions de caça o pesca. Pel president de l’Associació d’Agents Rurals, Josep Capdevila “ens alegrem que finalment s’hagi aprovat, amb retard, però s’ha aprovat, i ara si que esperem que finalment la Guardia Civil doni les autoritzacions necessàries per poder dotar-nos dels elements necessaris”

El reglament estava pendent des del 2003. El reforç del cos, amb un pla estratègic es va impulsar arran de l’assassinat a trets de dos agents rurals, Xavier Ribes i David Iglesias al vedat de caça d’Aspa el 21 de gener del 2017, a mans d’un caçador sense llicencia que va ser condemnat a 45 anys de presó pel doble crim.

Es desconeix el calendari, però de quan els agents podran dur pistola. Ara, cal esperar, primer als permisos de la Guardia Civil, als cursos de formació i sobretot a la dotació pressupostària de la Generalitat per comprar aquest material, segons l’Associació d’Agents rurals

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?