Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 28 de Julio de 2021

Otras localidades

CONSELL GENERAL

Presa en consideració la proposició del PS per canviar la Llei electoral

Tot i que Ciutadans Compromisos, Terceravia i Demòcrates defensen l'estabilitat que dona l'actual text als comuns

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, durant la sessió ordinària de Consell General d'aquest dijous.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, durant la sessió ordinària de Consell General d'aquest dijous. / ANA

El Consell General pren en consideració la proposició de llei del PS per introduir canvis en la Llei electoral, tot i que Ciutadans Compromisos, Terceravia i Demòcrates defensen l’estabilitat que dona l’actual text als comuns.

Els socialdemòcrates defensen una major representativitat i que la força guanyadora dels comicis comunals no obtingui la majoria absoluta. A més, vol fomentar la participació i aconseguir que la jornada sigui un exercici cívic i no només polític. La consellera general, Judith Salazar, considera que l’actual sistema no fomenta la cultura de pactes i creu que amb la nova fórmula pretenen que majories i oposicions s’entenguin.

Sobre aquest punt només s’hi ha mostrat obert el grup liberal, tenint en compte que era una proposta comuna amb el PS les passades eleccions generals. Tot i això, el president del grup parlamentari, Ferran Costa, ha criticat les formes i el temps en què s’ha entrat aquesta proposició de llei quan queden 15 dies pels comicis comunals.

Des de Ciutadans Compromesos, el seu president, Carles Naudi, tot i que ha votat a favor de la presa en consideració, no comparteix la idea de modificar el repartiment d’escons. Defensa la governabilitat dels comuns i no li agradaria que per picabaralles internes quedessin projectes per fer.

De la seva banda, la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata, Mònica Bonell, ha lamentat que el text no s’hagi consensuat amb la resta de forces de l’arc parlamentari i les comunals. Ha defensat l’actual sistema de repartiment que fa 25 anys que funciona.

 Finalment, Terceravia s’ha abstingut. El conseller general Oliver Alís tampoc comparteix canvis en el sistema perquè diu que el vigent garanteix l’estabilitat i l’alternança.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?