Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

"L'area metropolitana és un fet"

Així ho ha dit Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus i Presidenta de la Diputació de Tarragona en una entrevista al Soroll Camp de Tarragona en la que també ha assegurat que la gestió de l'Hospital de Reus es traspassarà al CatSalut en les dates establertes, el 31 de desembre.

Noemí Llauradó als estudis de Ràdio Reus /

ESCOLTA L'ENTREVISTA CLICANT AQUÍ 👉 📻

“L’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona no existeix de dret, però sí de fet. És una realitat i hem de consensuar quina àrea seria la que podríem delimitar”. Així ho ha assegurat la republicana Noemí Llauradó als micròfons de Ràdio Reus, on ha explicat que el territori té necessitats comunes en matèria de transport, energia o urbanisme. Segons Llauradó, que les trobades amb els diferents alcaldes siguin més freqüents és essencial per poder configurar la segona àrea metropolitana de Catalunya. “Hem de decidir quins serveis haurien de ser mancomunats, quines infraestructures son essencials per a la dinamització econòmica i social del territori i què s’ha de fer en l’àmbit de la mobilitat”, ha explicat.

Pel que fa al traspàs de la gestió de l’Hospital de Reus al CatSalut, Noemí Llauradó ha explicat que “s’haurà d’aprovar un conveni per part del govern de la Generalitat i per part del ple de l’Ajuntament de Reus per fer el traspàs d’actius i passius entre la societat que gestiona actualment l’hospital i aquesta nova entitat pública que crearà la generalitat de Catalunya”. Segons la presidenta de la diputació, “des de las Generalitat tenen molt clar que aquest conveni s’ha de tenir fet a 31 de desembre, tal com es va establir, i ara s’han accelerat les reunions per tal de donar compliment en aquest compromís”.

D’altra banda, Llauradó ha assegurat que el trasllat de Medicina al Campus Bellissens de la URV ha de seguir sent una prioritat. “És una qüestió que no hem de treure l’agenda política. És molt important mantenir la voluntat de la URV i la ciutat de Reus de transformar el campus Bellissens en un campus de salut”, ha apuntat. Pel que fa al suport del consistori, la vicealcaldessa ha explicat que “la Universitat pot comptar amb nosaltres per tot el que necessiti en matèria tècnica i administrativa”. Econòmicament, diu, es durà a terme un acompanyament en la mesura del possible, “perquè es vegi la necessitat, però el finançament l’ha de fer el Departament d’empresa i coneixement”.

Noemí Llauradó també ha fet un balanç dels primers sis mesos de govern municipal, els quals considera “molt positius”. “Hem pogut dur a terme moltes eines importants per la ciutat, com els pressupostos del 2019, del 2020, les ordenances i el PAM. Estem contents i el present dona una visió molt optimista de tot el que podrem fer com a govern”, ha dit. A més, Llauradó confia que el projecte de Hard Rock tirarà endavant i afirma que des de la Generalitat s’està fent tot el possible perquè així sigui.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?