Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

ÚLTIMA HORA ÚLTIMA HORA El Supremo mantiene la inhabilitación de Torra como diputado del Parlament

L'habitatge centra bona part del debat de SER Andorra dedicat a Canillo

Demòcrates proposa incentius fiscals per posar a lloguer residencial habitatge turístic mentre que Objectiu Comú creu que el comú pot alliberar terreny públic per destinar-lo a vivenda

L’habitatge centra bona part del debat a Canillo en què Demòcrates proposa incentius fiscals per posar a lloguer residencial habitatge turístic mentre que Objectiu Comú creu que el comú pot alliberar terreny públic.

Francesc Camp i Albert Torres han encetat els debats electorals al Balcó. El tema de l’habitatge i les inversions en matèria de turisme han ocupat bona part de la discussió entre els dos candidats a cònsol major.

Camp ha parlat de la possibilitat d’incentivar a nivell fiscal a aquells propietaris de pisos que actualment els destinen a ús turístic el posin al mercat de lloguer. Assenyala que aquesta problemàtica és a nivell nacional i per això creu que s’ha de fer en col·laboració del Govern.

De la seva banda, Torres remarca la necessitat de seguir lluitant contra els apartaments turístics il·legals i pensa que des del comú es pot alliberar terreny públic per construir habitatge de lloguer. En aquest sentit, ha retret que l’única solució pràctica per part DA ha estat congelar el preu dels lloguers.

A nivell de mobilitat, considera necessari millorar els serveis com el transport públic i demana posar solució als problemes de trànsit que hi ha en hores punta tant d’entrada com de sortida de la parròquia.

En el cas de les finances comunals, Francesc Camp ha reivindicat la bona gestió financera de l’actual mandat que ha reduït l’endeutament fins els 2,5 milions d’euros i amb una capacitat d’inversió de 25 milions. En aquest aspecte, Torres, creu que la inversió real no ha estat suficient.

Finalment, pel que fa a les inversions tant DA com Objectiu Comú destaquen la importància de renovar el contracte amb el Palau de Gel.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?