Sociedad

Desapareix la T-10 i arriba la T-Usual, una targeta amb les prestacions de la T-Mes i un 25% més barata

L'Autoritat del Transport Metropolità aprovarà unes tarifes de transport per l'any que ve que beneficien els usuaris habituals i perjudiquen els esporàdics

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, el conseller de Territori Damià Calvet i l'alcaldessa Ada Colau / Blanca Blay ACN

Barcelona

Les tarifes de transport públic per l’any que ve beneficiaran clarament els usuaris habituals i perjudicaran els esporàdics. La targeta més utilitzada a la regió metropolitana, la T-10, passarà a la història: continuarà havent-hi un títol de 10 viatges que es dirà T-Casual, però que serà un 11% més cara i, atenció, unipersonal. L’altra cara de la moneda és que apareix la T-Usual, una targeta amb les mateixes prestacions que la T-Mes, però un 25% més barata.

Cadena SER

La revisió de tarifes del transport públic per al 2020 ha portat un canvi important respecte al sistema que hi ha hagut fins ara. Hi ha menys títols i s’abarateixen els de viatges il·limitats.

Una de les principals novetats és la desaparició del títol més utilitzat, que és la T-10, i que ara mateix és una targeta de 10 viatges i multipersonal. En el seu lloc apareix la T-Casual que també és de 10 viatges, però, serà més cara, 1,15€ si parlem d’un zona, i atenció, serà unipersonal, és a dir, que només la podrà utilitzar una persona cada vegada.

En canvi, la T-Mes i la T-Jove seran a partir del mes de gener un 25% més barates. La primera ja no es dirà T-Mes, sinó T-Usual i les administracions volen que sigui el títol de referència a partir d’ara. Aquesta nova targeta costarà un 25 per cent menys i tindrà les mateixes característiques que la T-Mes: es un títol personalitzat i de viatges il·limitats durant 30 dies. Si parlem dels usuaris d’una zona, ara estan pagant 54 euros i a partir de l’1 de gener en pagaran només 40.

El conseller de Territori, Damià Calvet, diu que la T-Usual ha de ser la targeta de referència a partir d’ara. Calvet assegura que els canvis s’han fet amb la voluntat de “premiar la recurrència” i creu que els usuaris que utilitzen habitualment la T-10 trobaran econòmicament interessant passar-se a la nova T-Usual. En aquest sentit, Calvet ha explicat que un ciutadà que faci dos viatges al dia, haurà amortitzat la T-Usual al divuitè dia.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que el canvi suposa una “revolució tarifària” que respon al que demanaven els ciutadans: “si voleu incentivar el transport públic, abaratiu-lo per qui el fa servir habitualment, i en tot cas, que pugi una mica per qui el fa servir puntualment”, entre ells, els turistes.

L’Autoritat del Transport Metropolità assegura que la rebaixa dels títols de viatges il·limitats quedarà compensada per l’increment de preu de la resta. I segons el vicepresident de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, aquests canvis no comprometen la viabilitat econòmica del sistema de Transport Públic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00