Sociedad
ENCAMP

El Pas de la Casa i les escoles bressol centren el debat a quatre encampadà

Els quatre caps de llista també presenten propostes per redissenyar el Prat Gran

El Balcó Especial Eleccions Comunals. Debat d'Encamp

El Balcó Especial Eleccions Comunals. Debat d'Encamp

01:01:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1575449920_655806/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

El Pas de la Casa i les escoles bressol centren el debat d’Encamp d'El Balcó en la seva edició especial per a les eleccions del 15 de desembre.

La situació de la població encampadana ha protagonitzat les primeres discussions entre els candidats a cònsol major de les quatre formacions que concorren a les eleccions comunals.

El cap de llista del PS+Independents, David Ríos, assenyala que la sensació que hi ha entre la població del Pas és d’"emprenyament", tenint en compte que hi ha reivindicacions que porten fent-se des de fa temps per part dels veïns i comerciants i encara no s’ha donat resposta. En aquest sentit, s’ha queixat dels tempos d’execució de les obres d’embelliment de l’avinguda d’Encamp.

El candidat de Terceravia+Independents, Santi González, remarca que han parlat amb els comerciants i els han reclamat aspectes bàsics com bancs o papereres. A la vegada, ha posat de relleu la manca de seguretat que hi ha a la plaça que s’ha construït al costat de l’església.

Sobre aquesta qüestió, diu que en aquest emplaçament encara no han acabat els treballs i falta l’embelliment.

D’altra banda, la candidata d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha posat sobre la taula la necessitat d’invertir en la formació del personal de les escoles bressol davant de les queixes que han rebut. Això ha provocat un petit enfrontament verbal amb Laura Mas.

En aquest punt, David Ríos, proposa subvencionar el 50% del preu de les escoles per tal d’evitar que hi hagi nens que hagin de marxar de la parròquia i perquè les famílies es puguin quedar a viure al Pas. En aquest sentit, la candidata d’En Comú per Encamp ha dit que les guarderies ja estan subvencionades i que les privades acabarien tancant les portes.

Respecte al futur del Prat Gran, En Comú per Encamp vol construir un parc multifuncional que encabeixi aparcament i serveis. Agrupament Encampadà diu que adequaran l’espai de 5.000 metres de cessió oblicatòria de Ca l’Areny, mentre que l’aparcament el traslladarien al terreny de Casa Joanantoni. De fet, el PS vol aprofitar també aquests terrenys i redissenyar tota la zona de jocs.

Finalment, i pel que fa a l’habitatge, totes les formacions coincideixen en què cal fer polítiques per tal de posar al mercat pisos de lloguer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00