Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
ORDINO

L'ús de l'Hotel Casamanya i l'eradicació del botellón marca el debat d'Ordino

Les polítiques d'habitatge també han estat a l'eix central de la discussió

Debat d'Ordino a El Balcó Especial Eleccions Comunals

Debat d'Ordino a El Balcó Especial Eleccions Comunals

01:00:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1575537436_746124/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

L’ús de l’Hotel Casamanya i l’eradicació del botellón centren el debat entre els candidats d’Ordino.

El debat només ha comptat amb la presència de tres dels quatre candidats a cònsol major perquè el candidat de Per Ordino, Enric Dolsa, ha declinat la invitació de la SER i al·legant motius d’agenda i estratègics.

La recuperació de l’Hotel Casamanya és un dels punts en què coincideixen les tres formacions que han estat presents. La candidata de Movem Ordino, Sandra Tudó, assenyala la necessitat de donar-li un ús i proposa ubicar-hi un centre cívic. En aquest sentit, diu que cal tenir el consens del Quart.

De la seva banda, el candidat d’En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés, insisteix en la idea de traslladar-hi les dependències comunals, tot i que diu que si abans del trasllat hi ha algun privat que vol donar-li utilitat tindrà preferència. Una vegada més ha defensat el conveni signat amb el Qart per a la cessió dels béns.

En el cas del candidat de Terceravia+Independents, Jordi Balsa, assenyala que es faci el què es faci s’ha de fer amb el consens del Quart.

D’altra banda l’eradicació del botellón ha estat una altra de les qüestions que han centrat el debat. Balsa ha destacat que en la festa del Roser d’aquest any ha estat un desastre i assenyala que cal educar el jovent i parlar amb les comissions de festes per organitzar activitats dedicades a un públic més familiar.

Tudó ha reivindicat la vessant educadora i retreu a Mortés si s’ha estat a l’alçada en aquests quatre anys. El candidat d’En Comú per Ordino troba encertat parlar amb les comissions de festes.

En la qüestió de l’habitatge, Josep Àngel Mortés, defensa incentius als promotors perquè cedeixin habitatges destinats a pisos socials.

En aquest cas, Sandra Tudó diu que cal tenir el cens d’habitatges buits i de segons de residències per tal de realitzar un índex de preus de referència. Per a Balsa també és necessari un cens d’habitatges i incentivar als propietaris que posin els pisos al mercat de lloguer a un preu assequible.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00