Sociedad
TURISME

Saturació als dos passos fronterers pel pont de la Puríssima

S'han superat els 10 quilòmetres de cua a la frontera hispanoandorrana i els 4 quilòmetres a la francesa

L'ocupació hotelera prevista és del 92%

Les previsions de les estacions d'esquí és d'una molt alta freqüentació

Importants retencions al llarg del matí i el migdia a la carretera d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell on s'han superat els 10 quilòmetres de cua. / Ràdio SEU

Andorra la Vella

Saturació de vehicles als passos fronteres pel pont de la Purissima, tot i que des de mobilitat afirmen que ja estava previst

El cap del departament Jaume Bonell reconeix que els 13.000 vehicles que van entrar ahir per la frontera hispanoandorrana representen un volum molt important però recorda que ja sabein que ho farien al voltant de 32.000 cotxes. Per això, l’operatiu d’entrada està fixat fins demà al migdia.

Aquest matí les retencions i el trànsit lent arribava fins al Coll de Nargó però gràcies al treball conjunt amb el servei català de trànsit s’espera solucionar, això sí, es demana paciència

En total es preveuen 43.000 vehicles dels quals 11.000 accediran al Princpat pel Pas de la Casa. Bonell ho titlla de cap de setmana fort però no preveuen més problemes que la resta de dies.

Ocupació Hotelera

De la seva banda, els hotelers preveuen una ocupació de prop del 92% per la Puríssima.

El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, ha explicat ahir ja es va començar a notar més presència dels turistes als establiments del país, però els dies més forts són avui i demà.

Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana es troben entre un 90% i un 95% d’ocupació, mentre que Encamp i el Pas de la Casa estan un esgraó per sota. Assenyala que aquest any les reserves s’han fet amb antelació, tenint en compte que les estacions tenen neu.

El clients venen, principalment, de Catalunya València i Aragó i el perfil és bàsicament familiar i gent que vol venir a esquiar.

Bones previsions per a les estacions d'esquí

Les estacions d’esquí, de la seva banda, afronten el cap de setmana llarg de la Puríssima amb molt bones expectatives.

Les cues que s’han generat aquest matí per entrar al país denoten que els camps de neu registraran unes bones ocupacions en la què és la primera gran cita de la temporada d’hivern..

El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha explicat que a diferència de l’any passat, enguany tenen tots els sectors oberts i esperen uns 15.000 esquiadors de mitjana. Els gruixos oscil·len entre els 15 i els 40 centímetres de neu pols-dura.

Pel que fa a Ordino-Arcalís les previsions és arribar als 3.000 esquiadors de mitjana, amb el 90% de remuntadors oberts i uns gruixos d’entre 30 i 50 centímetres de neu dura.

De la seva banda, el director general de Vallnord Pal-Arinsal, Josep Marticella, espera superar els 10.000 esquiadors durant aquests tres dies.

 


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00