Sociedad

Pere Macias defensa un tercer túnel de Rodalies que creui Barcelona

El coordinador del Pla de Rodalies assegura que és una infraestructura que s'hauria de començar a fer a partir del 2030, però de la que se n'ha de començar a parlar ja

Alexandra Quesada

Barcelona

El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, defensa la necessitat de construir un tercer túnel ferroviari que creui la ciutat de Barcelona. Explica que és una infraestructura que s’hauria de començar a fer en la dècada del 2030, però que s’hauria de planificar ja.

El túnel del que parla Pere Macias estaria vinculat a una nova línia ferroviària entre Castelldefels i Cornellà que arribaria a Zona Universitària i passaria per Francesc Macià i Glòries per després connectar amb altres línies. Des de Glòries, segons va explicar Macias, hi hauria dues opcions: enllaçar amb el túnel de Meridiana o fer-lo baixar cap a l’estació de França i des d’allà, portar-lo fins a Sant Adrià de Besòs on connectaria amb la R1.

Aquesta darrera opció mantindria l’activitat de l’estació de França, tot i que la nova instal·lació estaria soterrada, i permetria alliberar la platja de vies actual.

El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, ho va explicar en un debat sobre el Pla Director Urbanístic Metropolità que es va fer al Col·legi d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports. Macias va deixar clar que el Pla de Rodalies que està preparant no inclou aquesta infraestructura perquè s’han de fer moltes altres coses abans. Però sí que apunta que l’Autoritat del Transport Metropolità hauria d’incloure aquest nou túnel com un dels projectes de futur.

Diu Macias que “segurament és una infraestructura de la dècada dels 30 però és una de les coses sobre les que hem de saber debatre en els propers anys i que per mi s’han de fer”.

En el debat hi va participar també el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, que va coincidir amb Pere Macias en la necessitat d’aquest debat sobre el tercer túnel de Rodalies. Flores va apuntar que s’ha de decidir també per on s’ha de creuar Collserola per fer el segon túnel de Ferrocarrils de la Generalitat que millori la connexió de Barcelona amb el Vallès.

Són projectes, va explicar el director d’Infraestructures de Mobilitat, que “no són a curt, que han de tenir el seu recorregut”, però sobre els que hem de parlar i ser capaços de debatre sobre quina és la millor solució.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad