Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 29 de Febrero de 2020

Otras localidades

Ryanair es queda a l'aeroport de Girona

Els treballadors accepten treballar nou mesos a l'any a canvi que la companyia no tanqui la base

La base seguirà oberta tot l'any, però amb menys treballadors a l'hivern

Avions de Ryanair. / ()

Ryanair l’estiu passat havia qualificat d’irreversible el tancament de la seva base de Girona. L’empresa al·legava el retard en l'entrega de 30 avions, a més de la pujada de costos de combustibles i l'increment dels salaris de la plantilla. Fa poques setmanes, l’empresa va obrir la porta a salvar la base de Girona si es tancaven les de les Canàries.

Ryanair, al final, ha salvat la base de Girona i la feina dels seus 130 tripulants i 50 pilots, segons ha sabut Ràdio Girona-SER Catalunya. Ho fa, però, amb un nou contracte, que ja han firmat la majoria de la plantilla, que passaran a treballar nou mesos a l’any. El nou contracte fix discontinu entrarà en vigor l’1 de gener. L’empresa repartirà al llarg de tot l’any els mesos que la plantilla no treballarà, de manera que es garanteix que la base està oberta tot l’any, encara que durant alguns mesos hi haurà menys treballadors.

Aquells que s’hagin negat a firmar el nou contracte seguiran el procés de l’expedient de regulació d’ocupació, que serà efectiu el 8 de gener.

El dijous passat era el dia límit que tenien els treballadors per acceptar o no les noves condicions, i la majoria hi ha estat d’acord. “Com que la gran majoria de tripulants i pilots a Girona han acceptat els contractes de temporada, estic encantada d’anunciar que el nostre departament comercial ha confirmat que la base gironina romandrà oberta”, explica una responsable de recursos humans en una carta als seus treballadors.

A més de treballar nou mesos a l’any, els sindicats expressen dubtes per les noves condicions del contracte. La portaveu del sindicat USO a la base de Girona, Lidia Arasanz, assegura que en cap lloc se’ls confirma que es mantingui l’antiguitat i que s’ha canviat la categoria laboral de “tripulants de cabina” a “personal de servei al client”.

Ryanair va anunciar a l’estiu la seva intenció de tancar la base de Ryanair i des de llavors havien saltat les alarmes per les conseqüències que podria tenir per l’aeroport. Des de diferents àmbits, s’havia circumscrit la qüestió a un conflicte “laboral”, encara que alguns empresaris turístics van reconèixer que el tancament de la base podia comportar una disminució dels vols.

La base de Ryanair es va establir a Girona el febrer del 2004 i va ser la primera de l'Estat espanyol. Que la companyia tingui la base a Girona implica que “hi dormen” els avions -cinc a l’estiu i un a l’hivern- i s’hi fa manteniment, de manera que inevitablement l’aeroport s’assegura tant el primer com l’últim vol de cada jornada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?