Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Dolsa: "el projecte estrella de la propera legislatura haurà de ser l'habitatge"

El candidat a cònsol menor pel PS assegura a Soroll que d'haver-se revalidat el pacte de d'Acord "jo no hi seria"

El candidat a cònsol menor del PS a Escaldes, Quim Dolsa, assegura que el projecte estrella de la propera legislatura comunal serà "malauradament l'habitatge".

Dolsa, que torna gairebé vint anys després de la seva darrera participació política a la vida pública, ha explicat al programa Soroll Especial Eleccions Comunals, que "el moment polític actual em portava a tornar-hi". Afirma que el projecte que lidera Rosa Gili "l'engresca", que congenia amb el conjunt de la candidatura (cal recordar que és independent) i que "es respira un cert ambient de canvi" tot i manifestar-se molt "curós i respectuós" amb la resta de candidatures i especialment per la que lidera Miquel Aleix, de Demòcrates.

"El pacte del març amb mi em semblava que ara no es podia repetir; jo entenc que aquell acord era per alguna cosa més que per un repartiment de cadires; i en tot cas, no era per seure amb els que han estat governant els darrers vuit anys". Al respecte de si s'hagués revalidat per a les comunals, Dolsa ha estat taxatiu: "jo no n'hagués format part i no seria candidat".

Pel que fa als projectes principals per a la parròquia, veu imprescindible realitzar l'any vinent la separativa d'aigües a Fiter i Rossell com ja està acordat, construir un aparcament a la part alta d'Escaldes i utilitzar els terrenys de l'antic hotel Casino per ubicar l'edifici del comú i destinar l'actual a equipaments socioculturals "com inicialment estava previst".

Presenta un projecte d'ajudes a propietaris per a la rehabilitació d'edificis d'aquesta zona i establir convenis amb els propietaris dels blocs buits per construir pisos de lloguer.

Sobre el futur del Clot d'Emprivat, Dolsa creu que cal revisar el pla urbanístic i estudiar molt més en profunditat els projectes d'edificació que s'hi presentin perquè al seu entendre amb el projecte actual es perdran moltes zones d'aparcament i de lleure. "Les ciutats són viure-hi no per contemplar-les" ha afirmat.

I sobre els resultats del 15D, afirma que "si ens presentem és perquè hi ha ganes de canvi. El nostre és un projecte engrescador i transversal i una bona oportunitat de provar una altra manera de fer política per a aquells que estan descontents amb la gestió dels darrers vuit anys".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?