Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Julio de 2020

Otras localidades

Un somni del 2006 fet realitat

Sonja Vasic ja entrena a les ordres d'Èric Surís i podria debutar aviat

El director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, ja la va voler fitxar el 2006 quan era junior

Vasic creu que l'equip té potencial per arribar lluny a l'Eurolliga

La roda de premsa de presentació de la nova jugadora

La roda de premsa de presentació de la nova jugadora / Raül Muxach

El director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, va veure per primera vegada Sonja Vasic -aleshores Sonja Petrovic- jugant un europeu junior a Tenerife el 2006. Tenia 16 anys i ja va voler fitxar-la. En bones paraules, el seu agent li va dir que s'ho traiés del cap, que un equip acabat d'arribar a Lliga Femenina 2 era massa poc per a una jugadora amb tant de potencial.

Tretze anys després, Sonja Vasic, convertida en una de les millors jugadores del continent, s'ha assegut al costat de Pere Puig en la presentació d'un fitxatge que, com el de Laia Palau en el seu moment, pot significar un pas de gegant en la progressió del club. Palau la va definir com "la Messi del bàsquet" i, almenys en el discurs, es nota que és una jugadora que no es posa límits.

Preguntada per les possibilitats de l'equip a Europa, Vasic ha admès que potser va curt d'experiència però no es nega l'opció d'arribar lluny. "El bàsquet femení és diferent al masculí. Cor, energia i un bon ambient d'equip pot ajudar molt i aquí, pel que he vist, ho tenim", ha explicat i ha recordat que ha jugat finals a 4 amb equips "que se sabia que podien guanyar i altres que no era tan clar". No és descartable classificar-se per quarts i, després, recalca, "son només dos partits i pot passar de tot".

Operada

"És bo despertar sense dolor" però això no vol dir que això sigui arribar i moldre. Fa 5 mesos que no juga, en fa dos que va passar per quiròfan per operar-se el genoll i diu que ha estat entrenant dur però a un nivell ni de bon tros tan exigent com el que es trobarà ara. De tota manera, no s'ha descartat per aquest dijous contra el Basket Lattes a Fontajau.

Gairebé tota la plantilla ha assistit a la seva presentació. Vasic ha explicat que ha estat clau haver jugat al costat de Marta Xargay i Laia Palau per acabar a Girona i de Palau ha dit que "tot i tenir 40 anys, encara és la millor base d'Europa i jugarà fins que ella vulgui".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?