Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Hinojosa de Sarrià promet reduir les pudors en un any

Destinarà 2 milions d'euros per cobrir la depuradora i comprar nous equips que purifiquin l'aire

La consultora de l'empresa estima una afectació mínima de les olors l'any que ve /

L'any passat la fàbrica Hinojosa de Sarrià tenia 50 unitats d'olor, i se sentien les pudors per tot el poble, ara ho ha reduït a una cinquena part però encara segueix notant-se a gran part de Sarrià. La intenció de l'empresa és arribar a finals de l'any que ve a les 3 unitats d'olor, cosa que -segons els càlculs interns- passaria a ser imperceptible fora dels entorns de la fàbrica.

D'aquesta manera, compliria amb el que exigeix l'ordenança municipal que l'ajuntament va aprovar l'any passat i que ha motivat que el govern li obri un expedient que pot acabar en multa. El seu gerent, Manuel Orero, ha defensat que la pudor tampoc és tanta, comparada amb altres situacions: "Quan entres a un taller mecànic, fas olor d'oli i greix; quan vas passejant pel centre de Girona, fas olor de cafè; o quan vas a una fàbrica de galetes, tota la població fa olor de galeta. Això és moltíssim més de les 10 unitats d'olor que hi ha actualment".

Pel que fa al soroll, el gerent ha explicat que actualment emeten entre 51 i 52 decibels, cosa que els apropa al nivell de l'ordenança municipal, que estableix el topall a 50 decibels. "Amb la fàbrica aturada, sense cap activitat industrial, la carretera o la població genera 49 decibels", assegura Orero.

La fàbrica dona feina a 45 treballadors i, malgrat la polèmica, els propietaris descarten marxar de Sarrià.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?