Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 22 de Febrero de 2020

Otras localidades

Dos capellans del Bisbat de Solsona van abusar de vuit menors durant els anys 50 i 70

Xavier Novell assegura que la diòcesi mira cap a ''la part més fosca'' de la seva història perquè ''mai més succeeixi res més de semblant al seu interior''

El bisbe de Solsona, Xavier Novell / ()

Dos capellans del Bisbat de Solsona van abusar de vuit menors durant els anys 50 i 70. Així es desprèn de les conclusions de la comissió d’atenció a les víctimes i de protecció dels menors, que la diòcesi solsonina va posar en marxa al març passat.

Segons ha anunciat aquest mati el bisbat, durant la investigació, que ha analitzat els arxius des de l’any 1930, s’han rebut quatre informacions i s’han investigat tres rumors.

S’han estudiat quatre possibles casos d’abusos a menors per part de clergues diocesans i, de moment, s’ha conclòs que durant els anys 50 i els anys 70, dos preveres diocesans, ja difunts, van abusar sexualment de vuit menors, tres dels quals ja difunts. Xavier Novell, bisbe de Solsona.

El bisbe ha parlat amb tres que han revelat l’abús que varen patir en la seva infantesa i el nom de l’abusador i han expressat la seua voluntat de no fer pública la seua identitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?