Sociedad
Aena aeropuertos

Unides Podem pregunta al Congrés per la Torre de Control de Menorca

S'adverteix que els aeroports que utlitzen el sistema remot tenen opcions per si falla el sistema i això no passaria a la nostra illa

La torre de control de l'Aeroport de Menorca torna al Congrés. / Google.

Mahón

Les diputades d’Unides Podem al Congrés Antònia Jover i Lucía Muñoz han registrat a la cambra baixa una bateria de preguntes relacionades amb l'operativitat de la torre de control de l'aeroport de Menorca, que és una de les més antigues de tot l'Estat i pateix seriosos problemes estructurals. Les parlamentàries han demanat al Govern en funcions per quin motiu no es construeix la torre ja aprovada i pressupostada així com per quin motiu AENA o ENAIRE incompleixen l'article 64 de l'Estatut dels treballadors, al no entregar la informació sol·licitada pels sindicats.

Les diputades expliquen que la tecnologia utilitzada a la torre de control remot, es va començar a utilitzar a Suècia l'any 2009 i també a ciutats com a Londres, que tenen capacitat per assumir els problemes tècnics que es puguin detectar, al tenir altres aeroports. Jover i Muñoz destaquen que "Menorca no és un projecte pilot, sinó que és un projecte definit i no hi ha plan B. No se saben els obstacles amb què es poden trobar el nou sistema i no hi ha previst res en cas de fallida".

D'altra banda, veient els beneficis obtingut per AENA, de 2.656,6 milions d'euros el 2018, les diputades demanen si el Govern central s'ha replantejat la recompra de la companyia, sent aquest sector un sector estratègic i de vital importància per a la nostra economia.

Així mateix, les diputades també han registrat unes preguntes relacionades amb el servei d'infermeria dels aeroports i concretament el de Menorca. En aquest sentit, han demanat si el Govern en funcions considera que una empresa pública hauria de tenir com a primer objectiu la seguretat de les persones abans que la rendibilitat econòmica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00