Sociedad

Barcelona ha acabat el primer edifici de pisos socials fets amb contenidors marítims

Aquesta construcció està al barri gòtic i el primers inquilins hi entraran a viure després de reis

Procés de construcció dels pisos contenidors de Barcelona

Procés de construcció dels pisos contenidors de Barcelona / Cadena SER

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ja té construït el primer edifici de pisos socials fets amb contenidors marítims. Està al barri Gòtic i és una construcció de 4 plantes i 12 allotjaments que tenen entre 30 i 60 metres quadrats.

Els primers veïns d’aquest bloc de pisos s’hi instal·laran després de reis. Seran persones i famílies del districte de Ciutat Vella que ara estan vivint en pensions o en cases d’amics després d’haver estat desnonats, o ciutadans que necessiten una ajuda puntual.

Aquests allotjaments estan pensats per ser provisionals, on s’hi haurien d’estar un màxim de 5 anys. El principal avantatge d’aquest tipus de construcció és la rapidesa. Tot el tràmit de licitació, construcció i adjudicació dels pisos s’ha fet en un any i mig i el mètode de construcció provisional se’n va als 6 o 7 anys.

Els pisos de 30 metres quadrats, amb un sola habitació, estan pensats per una persona sola o com a màxim una parell. Els de 60 metres quadrats tenen dues habitacions on hi poden viure famílies de fins a 4 membres.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, destaca que és una solució temporal, però digna per a les famílies en situació d’emergència. Assegura que, malgrat els dubtes que va generar el projecte quan es va presentar, “veient el resultat, ningú tindrà cap mena de dubte que aquests allotjaments provisionals no només són dignes, sinó són molt millors que moltes de les solucions precàries o transitòries que avui poden tenir famílies en situació de vulnerabilitat com és estar en pensions”.

L’edifici situat al carrer Nou de Sant Francesc, al barri gòtic té 4 allotjaments de 60 metres quadrats amb dues habitacions i altres 8 d’una sola habitació i 30 metres quadrats. A la planta baixa s’instal·larà el CAP del Gòtic. El cost d’aquesta construcció és de prop d’un milió d’euros.

L’Ajuntament farà un segon edifici a un solar del carrer Bolívia, al barri del Parc i la Llacuna de Poblenou. En aquest cas hi haurà 35 allotjaments de dos dormitoris i 7 d’una sola habitació. Aquí hi haurà bugaderia compartida i en la planta baixa es farà un equipament per al barri i un hort urbà. La licitació d’aquest projecte es farà al mes de gener.

La presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla, ha defensat aquest tipus de construcció com una més de les solucions que es necessiten per abordar la necessitat d’habitatge. Diu Trilla que ara aquests allotjament s’han plantejat per a persones i famílies de la taula d’emergència, però que serien també una bona solució com habitatges d’emancipació per a joves o per gent gran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00