Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Royale de corder amb prunes i suc d'arrop

Un plat ideal per a dies especials

Esta setmana vos he preparat un plat exquisit per als dies de Nadal. Una recepta que podem preparar amb antelació i així el mateix dia tan sols hem de calfar i servir. Per això és iedal per a una Nit de Nadal en família o potser per a una Nit de cap d'any.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

1 kg de coll de corder trossejat

Prunes seques

Oli d'oliva verge extra

Sal

Pebre negre

Arrop o vi dolç

ELABORACIÓ

En primer lloc encenem el forn a 150 °C i posem una safata amb aigua en la part inferior. Mentre va agafant temperatura, procedim a preparar el corder. Hem triat la part del coll perquè té més gelatina i teixit gras. A més el preu és molt assequible. Ho salpebrarem i li posarem un raig d'oli d'oliva verge. Introduïm unes quantes prunes i ho emboliquem tot amb paper d'alumini perquè quede ben precintat.

Introduïm el corder embolicat en una safata en el forn durant 3-4 hores i deixem que es vaja cuinant a poc a poc. Passat este temps, el traem del forn i l'anem esmollant retirant l'os de cadascuna de les tallades. Amb tots els ossos agafarem un cassó i els posarem a bullir amb una mica d'aigua (1/2 litre d'aigua aproximadament) per a aconseguir un caldo concentrat que després acabarem de reduir amb l'arrop o vi dolç. Podem recollir amb l'ajuda d'una cullera el suc caramelitzat que queda en la safata. Això li donarà molta intensitat a la reducció.

Una vegada tenim tot el corder esmollat al costat de les prunes li afegirem unes cullerades de caldo perquè estiga una miqueta més sucós i l'anirem col·locant en els motles que hàgem triat. En esta ocasió he agafat uns motles de silicona per a magdalenes però també podríem utilitzar motles en forma de terrina. En cas de no disposar motles no vos preocupeu. Podem col·locar el corder esmollat en una safata xicoteta amb almenys cinc centrímetres de profunditat.

Omplim amb una profunditat d'uns tres centímetres i cobrim els motles amb una miqueta de film transparent. Pressionem perquè es compacte i ho deixem tot en el frigorífic fins a l'endemà. Haurem de posar una miqueta de pes damunt perquè es compacte millor.

Quan tenim el caldo concentrat després de bullir uns 20 minutos el colarem i deixarem refredar. El ficarem en el frigorífic i quan estiga sòlid, amb l'ajuda d'una cullereta, llevarem el greix que queda en la part superior i així ja el tindrem llest per a l'endemà. li afegim dos cullerades d'arrop. Deixem que reduïsca.

Finalment per a emplatar traiem dels motles el royale de corder i ho posem en el forn de nou sobre paper sulfuritzat amb una temperatura baixa perquè es conserve calenta abans d'emplatar i així, mentrestant, ens prenem l'aperitiu i els entrants nadalencs amb la família.

Tan sols ens queda afegir el suc. El posarem en un cassó perquè es vaja calfant i deixem que vaja reduint una miqueta. Li afegim un parell de cullerades d'arrop o vi dolç, removem durant un parell de minuts i quan vegeu que comença a espessir ja el tenim llest. Ho podem acompanyar amb una miqueta de foie, amb una parmentier o amb unes verdures a la planxa.

Un plat ideal per a dies especials.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?