Sociedad

Maó aprova el seu Pla de Mobilitat més sostenible per pacificar el centre

El consistori pretén restringir l'entrada de vehicles al casc històric

Centre de Maó / Google

Mahón

L’Ajuntament de Maó va aprovar aquest dimarts el seu nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un pla que, entre diverses propostes, contempla la restricció dels vehicles al centre de la ciutat.

Així, per exemple, només podrien accedir al casc històric els vehicles de les persones que en siguin residents i es col·locarien càmeres de vigilància per evitar l’entrada de vehicles dels no-residents. Una altra de les mesures seria la de crear més carrers amb prioritat pels vianants, com ja passa per exemple al Cós de Gràcia, on s’han eliminat les voreres elevades i els aparcaments i s’ha restringit la velocitat dels vehicles.

El Pla de Mobilitat contempla també propostes com la fer d’un únic sentit la Costa de Corea, que seria de baixada, i el Moll de Llevant, on només es podria circular d’est a oest.

En tot cas, el que es va assenyalar des de l’alcaldia va ser que aquestes directrius són flexibles i que es cercarà el consens necessari per evitar canvi de criteri davant els possibles canvis de govern.

Pel que fa a les crítiques vessades pel Partit Popular acusant a l’equip de govern d’haver actuat de forma precipitada, Pons es va defensar assegurant era prioritària l’aprovació del pla per poder tirar endavant les propostes.

Un dels punts de desacord entre equip de Govern i oposició va ser la solució que s’ha de donar al tram de l’explanada i el carrer de Ses Moreres, on hi arriben a passar fins a 19.000 vehicles sense que la majoria d’ells tengui intenció d’anar al centre sinó que ho fan per baixar exclusivament al port.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00