Sociedad

Mor el ferit crític i són tres les víctimes mortals de l'explosió a la petroquímica

La deflagració s'ha fet notar en la majoria de pobles del Camp de Tarragona

Flames al Polígon Sud de Tarragona

Flames al Polígon Sud de Tarragona

Camp de Tarragona

Una persona ha mort aquesta tarda a Torreforta, per l'esfondrament d'un edifici a la plaça García Lorca, a conseqüència de l'ona expansiva de l'explosió que s'ha registrat al polígon petroquímic de Tarragona. S'ha ensorrat un element estructural de la segona planta d'un edifici de cinc. Ho ha confirmat l'alcalde de la població a una emissora de ràdio local. Al sinistre hi ha dos ferits amb grans cremades i també un bomber d'empresa desaparegut. Tots són treballadors de l'empresa IQOXE, una companyia dedicada a la producció d'òxid d'etilè.

Cadena SER

Cap a dos quarts de set de la tarda s’ha produït una forta explosió al terme municipal de Vilaseca. S’ha pogut escoltar a diversos punts del Camp de Tarragona com Reus, Vilaseca o la mateixa capital, Tarragona. Els Bombers han informat que 20 dotacions es troben al lloc dels fets donant suport als bombers que sempre estan al polígon petroquímic. Hi ha 23 dotacions dels Mossos desplaçades a la zona. En el vídeo d'una càmara de seguretat es pot veure el moment de l'explosió i l'hora exacta, les 18:40.

El momento de la explosión en Tarragona

El SEM ha confirmat que hi ha sis persones afectades, dues amb pronòstic de grans cremats, una menys lleu i tres de lleus.  Des de Protecció Civil s’ha recomanat als veïns de La Pineda, a Vilaseca, dels barris de Bonavista i Universitat Laboral de Tarragona i de la població de La Canonja que es confinin a casa seva de forma preventiva. Tot i això, unitats de Medi Ambient desplaçades informen que no es detecta presència de tòxics en l'aire de l'entorn del Francolí, proper a l'empresa accidentada.

Ja s'han obert al trànsit les carreteres N-340 , C-31b entre Vila-seca i Tarragona i l'enllaç de la T-315 amb l'A-7.

Explosión en Tarragona - más imágenes

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i el conseller d'Interior, Miquel Buch, es desplacen cap a la zona de l'explosió. El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb Torra per oferir-li "tot el suport que sigui necessari"

L'accident s'hauria produït a l'empresa IQOXE, una companyia dedicada a la producció d'òxid d'etilè, dels seus derivats i del glicols. L'òxid d'etilè s'utilitza per fabricar altres substàncies, com anticongelants.

Els bombers han explicat que han treballat per refredar el dipòsit d'òxid d'acetilè que ha cremat. Han aconseguit rebaixar la intensitat de les flames que l'afecten. Ara el producte crema de manera controlada i estan refredant el tanc mentre revisen l'interior de la factoria per confirmar que no hi ha cap persona atrapada a dins.

Bomberos en el interior de la fábrica siniestrada

L'ona expansiva de l'explosió ha estat considerable i ha provocat danys a força distància de la fàbrica on hi ha hagut la deflagració. Ha estat precissament l'ona expansiva la que ha causat la víctima mortal, a Torreforta.

Cadena SER

ACCIDENTE EN TARRAGONA
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00