Sociedad
OPERACIÓ REDBULL

La policia deté dos joves per facilitar el consum de drogues a menors i desmantella un narcopís

El pis estava situat a la capital i s'utilitzava com a refugi de menors fugits

Agents de la policia actuant en el narcopís. / Policia d'Andorra

Andorra la Vella

La policia deté dos joves per facilitar el consum d’estupefaents a menors i desmantella un narcopís.

Segons explica el cos d’ordre en un comunicat, L’operació s’ha batejat com a Redbull i ha permès la detenció de dues persones residents de 22 i 23 anys, respectivament. Se’ls imputa els presumptes delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga a aquests menors i cessió i consum d’estupefaents.

L’operació també ha permès desmantellar un narcopís situat al barrid el Pui d'Andorra la Vella que s’emprava com a refugi per a menors d’edat fugats.

La investigació policial, posteriorment dirigida per l’autoritat judicial, posava en relleu que l’apartament podria constituir un punt de trobada de menors i joves per consum i adquisició de productes estupefaents. Explica que es va detectar un trànsit de persones anòmal, ja que la majoria dels visitants eren joves i menors d’edat. Aquests, intercanviaven productes presumptament sostrets a canvi de drogues. Durant el període de les festes de Nadal, una sèrie d’esdeveniments van confirmar les sospites dels investigadors.

L’operació ha culminat amb un dispositiu policial coordinat per l’autoritat judicial, que incloïa l’entrada al narcopis i el seu registre. S’ha identificat a una menor d’edat tutelada pels serveis socials i en situació de fuga. També s’han efectuat diligències directes a diversos menors, tots visitants habituals del pis.

La investigació ha permès fins al moment esclarir que la llogatera del pis acollia menors d’edat amb problemes familiars o fugits del domicili, alguns d’ells amb intervencions relacionades amb petits furts de mercaderia i consum de productes estupefaents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00