Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 23 de Febrero de 2020

Otras localidades

Colau i Maragall arriben a un acord per aprovar els pressupostos de Barcelona

El govern municipal i Esquerra Republicana confien que l'entesa es repeteixi també en els comptes de la Generalitat i l'Estat

El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, expliquen els termes del principi d'acord sobre els pressupostos de Barcelona pel 2020. / ACN

Barcelona tindrà pressupostos i s'aprovaran per la via ordinària. L'alcaldessa, Ada Colau, i el líder d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, pràcticament han segellat l'acord amb una reunió aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona. Diuen que queden només alguns serrells, que s'han d'acabar de tancar durant la setmana que ve, però tots dos han celebrat l'entesa que permetrà aprovar els comptes.

L'alcaldessa ha agraït "el to i el contingut" aportat pels republicans i diu que aquest és el camí que s'ha de seguir no només a Barcelona. Ada Colau assegura que a la ciutat, a Catalunya i a l'Estat s'ha de canviar "el marc d'excepcionalitat pel de la bona política, el del diàleg i el dels acords, en benefici de la ciutadania". I diu que el seu espai polític treballa perquè es puguin aprovar els pressupostos de la Generalitat.

El president del grup d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, assegura que els comptes municipals recullen bona part de les exigències del seu partit. Maragall diu que estan ja en la darrera fase de negociació d'un pressupost de 3.000 milions d'euros i que incorpora les prioritats del seu partit com "la lluita contra les desigualtats, i l'emergència climàtica, l'aposta per l'habitatge i per resoldre les urgències socials o l'impuls de l'educació i l'ocupació".

L'acord incrementa en 100 milions d'euros la inversió municipal, de manera que passa de representar el 14% a suposar el 18%. La Comissió d'Economia ha de dictaminar a favor i el pressupostos s'aprovarà al plenari del 31 de gener.

Tant Maragall com Colau han explicat que hi ha negociacions obertes amb altres grups. Continuen les converses amb Junts per Catalunya que es va abstenir en la votació de les Ordenances Fiscals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?