Sociedad

Buch es mostra "consternat" per l'assassinat masclista comès per un mosso

El dispositiu policial a Terrassa on un mosso ha assassinat la seva exparella / Edu Batlles ACN

Terrassa

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat avui diumenge viure amb "consternació" l'últim homicidi de violència masclista, aquest cop protagonitzat per un mosso d'esquadra que s'ha suïcidat després de cometre el crim.

En un tuit, Miquel Buch ha dit "lamentar els fets profundament", que la investigació sobre aquests fets continua oberta i que "continuarem treballant cada dia per eradicar la violència contra les dones".

Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ciutat en la qual s'ha comès l'assassinat de la dona, ha dit sentir "ràbia i dolor" per aquest succés.

"Després d'un 2019 tràgic, la violència masclista torna a colpejar-nos. Tot el suport als éssers estimats de la víctima", ha indicat en un tuit.

La nova delegada de Govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, també ha considerat en el seu compte de Twitter que "la clau és la prevenció: l'educació en igualtat. Però els masclistes prefereixen acabar amb ella".

Ha recordat que "són 1.036 dones des de 2003 només assassinades per la seva parella o exparella".

També el sindicat CCOO de Catalunya ha fet pública la seva condemna d'aquest assassinat, i ha demandat els poders públics que "reconeguin la lluita pels drets de les dones i per eradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat".

El sindicat ha expressat el seu condol a la família de la dona assassinada al seu entorn, i ha fet una crida a totes les persones, organitzacions i institucions que treballen per eradicar la violència masclista "a sumar esforços perquè, d'una vegada per totes, la violència contra les dones sigui definitivament eradicada".

Sense antecedents

El mosso d'esquadra que ahir va matar d'un tret la seva exparella a Terrassa (Vallès Occidental), després de la qual cosa es va suïcidar, no tenia antecedents judicials per maltractament o agressions masclistes, tot i que segons els familiars de la víctima portava temps incitant-la perquè tornés amb ell.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat aquest matí que no consten antecedents judicials de violència entre l'agent i la seva exparella, els cadàvers dels quals van ser trobats ahir a la nit en un aparcament de Terrassa.

El titular de jutjat d'instrucció número 1 de Terrassa va procedir ahir a l'aixecament dels cadàvers de la dona i de l'agent policial, que va matar la seva exparella amb la seva pròpia arma reglamentària i després es va disparar a si mateix un tret mortal.

L'agent mort i autor del crim estava actualment treballant en funcions de seguretat ciutadana, destinat a l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa.

El crim va passar al garatge de l'edifici de Terrassa on la víctima, una jove de 29 anys, residia amb la seva mare des de fa mesos, després d'haver posat fi a la seva relació amb el mosso d'esquadra, amb el qual havia arribat a viure.

Segons fonts pròximes al cas, pel que sembla l'agent la va esperar ahir a la nit a les portes del domicili i va entrar al garatge darrere de la víctima, quan ella tornava amb el seu automòbil d'haver anat a fer unes compres a supermercat.

L'agent va sortir del seu vehicle, es va dirigir a ella i li va disparar mortalment quan encara es trobava a l'interior del cotxe, després de la qual cosa es va suïcidar.

Ramona, tia de la víctima, ha explicat que des que la seva neboda va decidir trencar amb el mosso d'esquadra i van deixar de viure junts, aquest la trucava contínuament, la perseguia i l'assetjava per convèncer-la que tornés amb ell, a la qual cosa la jove es negava.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00