Sociedad
Fitur

Menorca mostra la seva gastronomia a FITUR

Foment del Turisme va reunir uns 25 periodistes especialitzats en un sopar la nit abans de començar la fira

Menorca va donar a conèixer aquest dimarts per la nit la gastronomia pròpia de l'illa just abans de començar FITUR. / Manel Antoli/RV Edipress

Mahón

Vint-i-cinc periodistes i blocaires especialitzats en gastronomia i viatges de mitjans de referència en el mercat nacional han assistit aquest dimarts a l'acte organitzat per la Fundació Foment de l'Turisme de Menorca (FFTM) a Madrid per presentar l'illa com a territori gastronòmic sostenible i informar de la declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022, obtinguda fa escassos dies. Entre el públic hi havia redactors de les revistes Hola, Elle i Jo Dona, de la Guia Repsol, de l'agència EFE, de les publicacions Restauradors i Origen, de InStyle i QTravel, entre d'altres.

Susana Mora, presidenta de el Consell i de la FFTM, i Borja Beneyto "Matoses", crític i consultor gastronòmic, han estat els encarregats d'introduir els assistents en el món de la gastronomia menorquina, un món que després han pogut descobrir gràcies a menú degustació elaborat per cinc alumnes i dos professors de l'IES Maria Àngels Cardona i gràcies també a la selecció de productes amb que se'ls ha obsequiat.

Tant la presidenta com Matoses, que ha presentat el Bid Book Menorca. Timeless flavour, han subratllat que es tracta d'un projecte col·lectiu, no només per la diversitat d'agents públics i privats que l'impulsen, sinó pels beneficis que pot reportar a desenes d'empreses, professionals i petits productors que, en paraules de Mora, "s'esforcen cada dia en fer més gran el nostre patrimoni gastronòmic".

"Avui prenc la paraula en nom de molts: institucions públiques, empreses, professionals, treballadors, associacions socials i culturals, entitats acadèmiques ... A tots ens uneix el mateix objectiu: fer de la nostra gastronomia un actiu diferencial i únic. La raó és que, a part de ser una de les manifestacions culturals més vives del nostre poble, és una de les vies de negoci més transversals, comunitàries i enriquidores que existeixen, amb una influència evident en el territori, el benestar i la salut ", ha assenyalat la presidenta.

Aquest ha estat el primer acte promocional de l'Illa a Madrid de cara a la fira turística FITUR que avui dimecres obre les seves portes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00