Última hora

Muere un hombre en San Esteban de Pravia (Asturias) a causa del temporal

Sociedad
NEVADES

La primera nevada important de l'any col·lapsa les carreteres del país

La via més afectada és Encamp, on la carretera està gelada i els serveis d'emergències estan actuant. El transport públic, també es veu afectat per les nevades, amb retards. S'ha suspès l'esquí escolar i hi ha hagut talls de llum puntuals així com de telecomunicacions

Estat que presentava la carretera al centre d'Encamp a primera hora d'aquest matí, col·lapsada de vehicles per la nevada. / Albert Sanjuan Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

La intensa nevada que cau des de la matinada ha col·lapsat les carreteres del país.

Des de primera hora s'ha activat la fase groga que feia obligatoris els equipaments especials. Els importants gruixos caiguts en poca estona, la gel acumulada i alguns vehicles sense equipar han provocat el caos.

Tant la sortida d'Ordino i la Massana en direcció al centre del país com la d'Encamp han quedat col·lapsades ja des de ben aviat. A Encamp, Mobilitat ha informat que la via estava molt gelada, cosa que ha obligat a intervenir els equips per habilitar la carretera, el què ha provocat importants retencions, de més d'una hora, sent la via més afectada pel col·lapse circulatori.

La intensa nevada també ha generat talls en el subministrament elèctric que FEDA dóna per solucionats.

No estava previst que caigués amb tanta força i aquesta precipitació ha generat diversos problemes en el subministrament elèctric, que han durat pocs minuts, i que des de la parapública ja donen per superats. Des del servei de Meteorologia indiquen que la nevada es podria allargar fins al migdia i l’executiu ha decidit suspendre l’activitat de l’esquí escolar tot el dia.

Quan a l’estat de les carreteres, Mobilitat ha decretat la fase negre que prohibeix la circulació al port d’Envalira i a la carreter de Montaup, mentre que la resta del país es troba en fase groga. A l’RN22, a més, es restringeix el trànsit als vehicles a partit de 19 tones.

Des de Protecció Civil alerten que el risc d’allaus pot arribar al nivell quatre i recomana molta prudència a aquells que surtin a la muntanya. En aquest sentit, a Vallnord Pal Arinsal s’ha activat el protocol PIRA per eliminar les allaus a la zona d’Arinsal i s’han tancat les pistes de les cotes altes dels dos sectors. A Grandvalira la situació és similar i a mesura que avanci el dia, confien en obrir cotes superiors. De moment està tancat l’enllaç de Soldeu-El Tarter i a Arcalís no hi ha constància de cap afectació.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00