Sociedad
NEVADA

La capital i Encamp aixequen barreres als pàrquings per facilitar la treta de neu

Un centenar d'efectius entre les dues parròquies treballen per habilitar carrers i voreres

Efectius del comú d'Andorra la Vella treballant en la treta de neu a la capital en ple temporal de neu. / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella

Una setantena d’efectius treballen intensament a Andorra la Vella per netejar els carrers de neu.

El comú ha destinat aquest nombre de persones per intentar normalitzar la situació a les vies de la capital que han quedat molt afectades per han activat cinc vehicles equipats amb pala i saladora per retirar la neu, quatre quads equipats i un muticultor per netejar les voravies i el passeig del riu.

Tot i així, demana col·laboració ciutadana a empreses i particulars perquè compleixin amb les seves obligacions i col·laborin en la treta de neu, ja que alerten que amb els gruixos acumulats, hi ha perill de caiguda de grans blocs de neu de les teulades. Per això, la corporació facilita sal als particulars, que es pot recollir amb sacs petits a l’aparcament Centre Ciutat-Prat de la Creu.

A més, aconsellen no usar el vehicle particular si no és del tot imprescindible per evitar contribuir a situacions de col·lapse circulatori i deixar marge als vehicles de serveis.

D’altra banda, alerten que l’aparcament Fener 1 no està en funcionament per l’acumulació de neu i la resta de pàrquings comunals, estan oberts i amb les barreres pujades. A més, l’accés al carrer Prada Casadet ha quedat tancat cap a les 9 del matí i només es permet l’accés als veïns pel perill de caiguda d’arbres. Finalment, s’ha limitat l’accés a la Plaça del Poble des de primera hora del matí perquè el pes de la neu ha fet caure el sostre de llum de Nadal.

Encamp també aixeca barreres

El comú d'Encamp també ha decidit aixecar les barreres de tots els aparcaments horitzontals de la parròquia per facilitar la treta de neu.

Els abonats que es trobin els aparcaments plens tindran plaça al pàrquing vertical dels Arínsols o del Complex Esportiu sense cost addicionalt, trucant prèviament al telèfon 35 09 35 o proveir-se d'una targeta.

La corporació ha demanat al col·laboració dels ciutadans retirant vehicles de la via p´bulcia amb la finalitat de poder treure la neu.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00