Sociedad
Urbanismo

Hi ha solució per a s'Algar?

Carol Marquès reconeix que els propietaris tenen drets adquirits però opina que potser caldria enderrocar alguns immobles

Part de d'Algar està construit sobre la mateixa roca del penyal. / Radio Menorca

Mahón

Les destrosses per tempestes a s’Algar són un fet que es repeteix periòdicament. Encara estem valorant el mal provocat per Glòria i a ningú se li escapa que fa exactament tres anys, ni un dia més ni un dia manco, la urbanització passava per una situació idèntica. I no és el primer cop. Fa tres anys els danys materials es van xifrar en 123.000 euros. Tot això fa plantejar-se a la pròpia batlesa de Sant Lluís, Carol Marquès, si el problema es troba en que es va construir a un lloc poc adient.

Carol Marquès té clar que la solució ideal seria fer desaparèixer algunes construccions de primera línia, però entén que hi ha uns drets consolidats dels propietaris i per això veu una solució efectiva molt complicada.

Des del grup ecologista GOB apunten que amb el canvi climàtic aquestes tempestes seran cada cop més freqüents i fortes i no sembla lògic haver d’invertir periòdicament en arranjar amb doblers públics uns bens privats.

Camps coincideix amb na Carol Marquès en que la solució legal és difícil pels drets consolidats dels propietaris però demana als parlamentaris que s'hi posin per a trobar una solució vàlida.

Segons els antics vesins de s’Algar on ara hi ha cases construïdes abans només hi havia una paret seca protegida amb filferro perquè les tempestes sempre la tombaven.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00