Sociedad

Passada la tempesta, toca comptar danys

La situació torna a la normalitat amb desperfectes a diferents punts de les comarques de Girona

El Ter, desbordat al seu pas per Bonmatí / Marina López ACN

Girona

La punta d’aigua al Ter ja ha arribat a la desembocadura, a l’Estartit. En el seu pas de matinada per Verges, Celrà, Ullà, Colomers i Torroella també ha provocat inundacions i danys materials…Per exemple, s’ha esquerdat el pont de la carretera a Verges que salva el riu i connecta amb la C-31.

A Celrà han deixat de funcionar tots els pous que subministren aigua a la població. No és l’únic punt on hi ha problemes d’abastament amb l’aigua potable a hores d’ara.Hi ha imatges d’Ullà i Colomers d’inundacions considerables. A aquest últim punt el Ter va arribar a passar amb més de 2.000 metres cúbics per segon, ara baixa a la meitat, que tot i això segueix sent encara molta aigua.

A més, a conseqüència de tot això a Torroella de Montgrí ha quedat aïllada unes hores.

Girona amb desperfectes

Va entrar amb força als baixos de l'auditori de Girona i al pavelló de Fontajau, on s’havia de jugar un partit de l’UniGirona, de l’Eurolliga feminina.

La riuada va trencar les portes del pavelló. L'aigua arribava a dos metres, i ha quedat destrossada l'oficina i tot el pavelló. El director esportiu de l’Uni Girona, Pere Puig, calcula que es tardaran mesos a reparar-ho.

També va entrar el pavelló del club esportiu GEC, al barri de Sant Ponç.A l'hospital Trueta, l'aigua va entrar a la planta subterrània -3, que està per sota del nivell del riu, una zona on hi ha la instal·lació tècnica, i l'Institut d'Oncologia va haver de desprogramar l'activitat a l'àrea de radioteràpia.

Sense aigua

Va ser una interrupció que va durar 4 hores ahir a la tarda que s’havia originat per la inundació del punt d’abastament del pantà del Pasteral, i l’aigua no estava arribant a gran part de la comarca del Gironès.Ha estat un operatiu de pel·lícula.

En el punt de l’avaria, hi van poder arribar dos tècnics pujats amb un helicòpter dels Mossos, perquè per terra el terreny era impracticable, i van poder llançar-se amb tirolina.

El tancament de l’aixeta d’aigua potable va suposar que els supermercats s’omplissin gent carregant i passant per caixa garrafes i ampolles d’aigua. En alguns d’ells es van acabar les existències cap a les 5 i les 6 de la tarda.

Recompte de danys al litoral

A banda dels danys provocats pel Ter ahir a la tarda, al litoral encara ningú s’ha refet del pas del Glòria. A Tossa, a les cases de primera línia de mar, els va entrar un metre i mig d’aigua i ahir treien tot el fang acumulat. És una situació similar a la de Tamariu, on les onades van destrossar part del mobiliari del passeig marítim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00