Sociedad
FINANCES

El Moneyval reclama més esforços contra el finançament del terrorisme

Reconeix els avanços fets per Andorra en les mancances detectades en el darrer informe

La seu del Consell d'Europa. / Consell d'Europa

Andorra la Vella

El Moneyval manté Andorra com un país a controlar en matèria de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, tot i que reconeix els avenços fets en aquesta matèria.

L’organització ha reevaluat tres “recomanacions” fetes anteriorment i que estaven catalogades com a “parcialment complertes”, i ara qualifica els seus resultats com “llargament complertes”. Aquests tres punts estan relacionats amb la transparència i propietat beneficiosa d’acords legals, amb la regulació i supervisió d’entitats financeres, i amb la regulació i supervisió d’empreses i professions no financeres designades.

Tot i així, considera que encara podria adoptar mesures més concretes contra el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, i per tant, continuarà monitoritzant el Principat a través dels informes que enviï.

L’informe del Moneyval destaca que de les 40 “recomanacions” que fan a tots els països, 27 estan “llargament complertes”, 10 més “complertes” i només resten tres “parcialment complertes” que són les que al final fan que es mantingui el control sobre el Principat.

El Govern treu pit de l'informe del moneyval

El ministre de Finances, Èric Jover, ha assenyalat que de les 32 jurisdiccions que està analitzant l’organisme del Consell d’Europa, Andorra es troba en tercera posició pel que fa al nombre d’acompliments i en primer lloc pel que fa al nivell d’eficàcia de les mesures que s’estan desenvolupant. Tot i això, assenyala que cal seguir treballant per millorar, tenint en compte que encara hi ha tres recomanacions que estan parcialment complertes.

De les tres recomanacions encara s’han de fer millores, hi ha la que es refereix a la prevenció de riscos en les entitats sense ànim de lucre. En aquest sentit, diu que si s’explica millor la tipologia d’associacions ja es podrà millorar la nota. Pel que fa a la cooperació internacional, Jover diu que s’ha d’analitzar alguns tractats on Andorra no hi és present i realitzar alguns canvis en el Codi Penal.

La propera avaluació tindrà lloc el juliol del 2021.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00