Sociedad
PERFIL

Kobe Bryant, Mamba Forever

Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem recordat la figura de l'ex jugador de bàsquet Kobe Bryant, mort en accident d'helicòpter a l'edat de 41 anys

Kobe Bryant va compartir vestidor amb Pau Gasol als Lakers / Getty Images

Barcelona

Raúl González - Els ídols esportius sempre tenen fets distintius i Kobe Bryant no és una excepció. Molta gent no sap que el seu nom, Kobe, li van posar els seus pares perquè van quedar enamorats de la vedella de Kobe, clàssica al Japó.

'Què t'hi Jugues!' (27/01/2020)

51:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1580128206822/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Quan Bryant va debutar a la lliga al 1996, Michael Jordan ja tenia 4 anells. Des de la seva estrena, va ser nombrat el successor de Jordan. Per estil, per caràcter guanyador i per talent. Un fet que per moments va ser una llosa per Bryant però que també el va fer crèixer a la pista. I amb el temps, convertir-se en la figura que més s’ha apropat a l’etern 23 dels Chicago Bulls.

Alguns jugadors ja han demanat que el logotip de l’NBA passi a ser la figura de Kobe Bryant. Altres han dit que haurien de retirar el 24 de les seves franquícies, i Dallas Mavericks ha estat el primer equip en fer-ho. I altres, com Carmelo Anthony, ha demostrat amb paraules el que era la mentalitat Kobe Bryant. “Ell haguès volgut que juguèssim”, ha dit el jugador dels Blazers.

Els grans tenen detalls que marquen. Un dels èxits del Bryant jugador és ser capaç de guanyar tres anells a l’ombra de Shaquille O’Neal a principis del 2000, i acabar la década amb 2 títols més sent el líder indiscutible dels Lakers.

The Black Mamba, la mamba negra, és el sobrenom que tenia Kobe Bryant, i per qui no ho sàpiga, la mamba negra és la serp més periollosa de l’Àfrica. Així de letal era Bryant sobre la pista.

Un altre fet distintiu de Bryant, la facilitat pels idiomes. Més enllà de l’anglès, dominava l’Italià de la seva época a Europa quan el seu pare hi jugava. I va aprendre castellà mirant culebrots amb la seva dona.

La connexió amb Pau Gasol va ser espectacular dins la pista, entre altres coses perquè parlaven amb castellà. I van crear un vincle molt fort fins al punt de dir-se mútuament “hermanos”. Fins i tot, Bryant parlava eslovè com va confessar Luka Doncic fa uns dies.

Kobe Bryant era un apassionat dels helicopters. De fet, al lloc d’entrenament dels Lakers, anomenat El Segundo, van fer una zona perquè poguès anar a entrenar amb l’helicopter i evitar els embussos de Los Angeles.

El dia que es va retirar al 2016, va acomiadar-se amb un Mamba Out. A partir d’ara, será Mamba Forever

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00