Sociedad

Renfe redueix les freqüències de tren a Girona pels efectes del Gloria

Ara passen 18 trens diaris a la ciutat de Girona, quan abans en passaven 32

Noves freqüències a la R11 de Rodalies després del Gloria / Ràdio Girona

Girona

Les comarques de Girona tornen a tenir un tren cada dues hores a la majoria d'estacions, com passava abans de l'entrada en funcionament de la Rodalia de Girona el 2014, amb la unió de les línies R11 i RG1.

Per culpa dels danys del temporal Gloria, ara passen 18 trens diaris a la ciutat de Girona, quan abans en passaven 32. En els pobles petits, en passaran 8 cada dia, cosa que a la pràctica representa un viatge cada dues hores. Entre els trens eliminats, hi ha tots els de la línia RG1, però també sis trens de Mitjana Distància.

Les freqüències s'han canviat perquè els trens han de circular per una única via i amb "importants limitacions de velocitat" entre Caldes i Maçanet, on l'aigua va deixar la via inutilitzada, com ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona. "Si poséssim tota l'oferta habitual, els retards serien exponencials, de manera que limiten l'afectació i som realistes amb el servei que podem donar", assegura Carmona en declaracions a Ràdio Girona-SER Catalunya.

Pel que fa a la RG1, Renfe ofereix un servei per carretera entre Malgrat i Maçanet per la caiguda del pont ferroviari Malgrat-Blanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00