Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 31 de Marzo de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Las últimas noticias sobre el coronavirus en el mundo
Comerç

Sorpresa i indignació al Carrilet

Els paradistes carreguen contra la decisió de l'Ajuntament de tancar el Mercat el juny de 2021. Asseguren que és un espai viable i no descarten accions de protesta, mentre que el govern municipal argumenta que no ha trobat cap sortida per un mercat que enguany compleix trenta-vuit anys de vida.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha explicat als micròfons de Ràdio Reus la decisió del tancament del Mercat del Carrilet.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha explicat als micròfons de Ràdio Reus la decisió del tancament del Mercat del Carrilet. / Ràdio Reus

Una notícia que s'ha rebut com un gerro d'aigua freda entre la quinzena de paradistes que té actualment el mercat (un 75% de les parades estan tancades). Els treballadors del mercat defensen la viabilitat de l'espai i afirmen que si s'acaba tancant, la zona sud de la ciutat es quedarà sense un dels punts de trobada pels veïns.

De la mateixa manera que l'anunci del traspàs de l'Hospital Sant Joan a la Generalitat, el govern de Carles Pellicer ha delegat l'anunci a un regidor, en aquest cap al responsable d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui anunciava dimecres el tancament del Mercat del Carrilet el juny de 2021. El projecte inicial preveia enderrocar l'actual espai de manera progressiva per aixecar-hi un deu nou que comptés amb un operador privat que ajudés a fer front a la despesa econòmica que suposarien les obres. Una idea que no ha donat fruits i que, després d'una ronda de contactes, s'ha donat tancada per tancada sense èxit: cap supermercat s'hi ha volgut sumar.

El consistori, de fet, ha convidat als paradistes a traslladar-se al Mercat Central, on pròximament s'obrirà un concurs públic per adjudicar les parades que ara mateix es troben en desús. No comptaran però, amb cap preferència explícita en aquest concurs.

Maria Jesús Querol, de la carnisseria Montserrat Ripollès i portaveu dels paradistes, assegura que "s'equivoquen si pensen que tothom pujarà al Mercat Central". El regidor Prats ha argumentat la decisió del consistori als micròfons de Ràdio Reus assegurant que "no és només una decisió política, sinó que la ciutadania ha canviat d'hàbits de compra, buidant també aquests tipus d'espais".

Els paradistes, ara per ara, no descarten fer algun tipus de protesta: la setmana vinent es reuniran per posar-hi fil a l'agulla.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?