Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Rueda de prensa de los técnicos de Sanidad para analizar los últimos datos

Barcelona intensificarà les sancions de les motos mal aparcades a les voreres

A la ciutat hi ha 70.000 places d'aparcament de moto en superfície que ara són gratuïtes, però que podrien ser de pagament

Grup de motos aparcades a la vorera del carrer de Casp, al centre de Barcelona

Grup de motos aparcades a la vorera del carrer de Casp, al centre de Barcelona / Eduardo Navarro (Cadena SER)

Barcelona intensificarà la persecució de les motos que aparquen malament a les voreres, amb l’objectiu d’alliberar aquest espai per als vianants. A partir d’aquest mes de febrer, l’Ajuntament inicia una nova fase de la campanya “Ciutat de Vianants” que consisteix en informar primer i sancionar després els motoristes que aparquen en llocs on no poden fer-ho.

Només a la Vila de Gràcia cada dia hi ha 2.000 motos mal aparcades a les voreres. Per això aquest barri serà una de les 10 zones on l’Ajuntament començarà a multar de manera sistemàtica. Primer s’informarà els motoristes que estan cometent una infracció i se’ls indicarà els aparcaments subterranis o les places pintades en calçada on poden estacionar. Dues setmanes després de la campanya informativa es començarà a sancionar amb multes que poden anar fins als 100 euros.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcon, explica que primer “farem pedagogia, però després vindran les sancions”. Diu Alarcon que “no és un tema d’afany recaptatori, ni molt menys, però volem que les voreres siguin per als vianants”.

A diferència del que passa ara, no només podran multar els agents de la urbana, també ho faran els vigilants de la zona blava.

Ara Barcelona té 72 mil places d’aparcament en superfície que són gratuïtes, però s’estudiarà si en el futur passaran a ser de pagament. L’Ajuntament assegura que “s’ha de fer un canvi cultural”, que els motoristes han d’assumir, com han fet els conductors dels cotxes, que “no poden anar de porta a porta”, i que han de buscar un espai regulat per aparcar, encara que no estigui just al davant del lloc on van.

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, confia que en un any i mig les voreres del barri de la Vila de Gràcia quedin lliures de motos. Diu que en aquesta zona hi ha poques opcions de pintar noves places d’aparcament en calçada i que la solució passarà perquè els motoristes utilitzin les del subsol, les que ofereixen els pàrquings privats.

A més del barri de la Vila de Gràcia, les 10 zones on s’actuarà de manera prioritària són: l’Avinguda Francesc Campo, a Ciutat Vella; el Carrer Girona, a l’Eixample; la Plaça de Joan Peiró, a Sants-Montjuïc; el carrer Sabino Arana amb Gran Via de Carles III, al districte de Les Corts; Bori i Fontestà-Can Ràbia, a Sarrià-Sant Gervasi; Plaça del Nord, a Gràcia; Fonts d’en Fargues-Passeig Maragall, a Horta Guinardó; Fabra i Puig-Teide a Nou Barris; Neopàtria a Sant Andreu i Bolivia al districte de Sant Martí.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?