Sociedad
TRIBUNALS

La Batllia desestima la demanda dels Cierco contra la resolució de BPA

No admet cap dels arguments dels aleshores accionistes majoritaris ni sobre la resolució, ni sobre la creació del banc pont, ni sobre la llei de l'AREB ni sobre la valoració econòmica dictada per l'INAF

Retirada dels rètols de BPA de les oficines de l'entitat un cop disolta per l'AREB. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El Tribunal de Batlles ha desestimat la demanda de la família Cierco contra la resolució de BPA per part de l’AREB, la creació del banc pont i la valoració econòmica de l’entitat intervinguda.

El tribunal argumenta en una sentència a la que ha tingut accés la SER que la resolució adoptada per l’AREB el juny del 2015 no motiva la seva nul·litat ja que no es tracta d’un “acte definitiu amb efectes jurídics propis” sinó d’un conjunt d’actuacions contra les que hi cabia presentar demanda un cop executades.

Sobre la valoració de BPA, la batllia declara que la situació econòmica de l’entitat abans de la intervenció “és irrellevant” perquè la nota del FinCEN va suposar “un deteriorament immediat” del seu valor. Recordem que els Cierco argumentaven que en tres mesos BPA no podia haver passat d’una valoració positiva a una de negativa -l’INAF va estimar el valor del banc en -103 milions d’euros-.

Sobre la creació del banc pont, la Batllia estima que la creació de Vall Banc va estar subjecta a dret. Els Cierco s’hi oposaven i creien que s’hauria d’haver optat per la venda directa però, en opinió dels jutges, no aporten suficients proves per determinar que fos més positiva aquesta opció ni tampoc que fos il·legal.

Finalment el Tribunal de Batlles també considera ajustada a la Constitució la Llei de resolució d’entitats bancàries en entendre que no restringeix els drets individuals dels accionistes ni comporta cap retroactivitat com demanava la família Cierco.

A la sentència del Tribunal de Batlles hi cap recurs en els propers 13 dies hàbils.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00