Sociedad
OBRES PÚBLIQUES

Torres assegura que el tanatori i la sala de vetlles s'acabaran en el termini previst

El titular d'Ordenament avança que l'any vinent es duran a terme els treballs al viaducte de l'hospital per evitar les filtracions

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la visita a les noves instal·lacions quirúrgiques de l'hospital. / M.P. ANA

Andorra la Vella

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, assegura que el tanatori i la sala de vetlles s’acabaran en el termini previst i sense un sobrecost massa important.

Ha explicat que el mes vinent es farà una visita conjunta entre el Govern i el comú d’Escaldes-Engordany. Considera aquesta obra molt important i que l’any vinent es duran a terme els treballs al viaducte de l’hospital per evitar les filtracions a la sala d’actes del centre hospitalari.

Cal recordar que l’obra té un cost d’1,8 milions d’euros finançats entre el Govern i el comú escaldenc.

Remodelació del bloc quirúrgic

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell va donar per finalitzades el mes de desembre passat les obres de reforma de quatre blocs quirúrgics per tal de donar compliment a les normatives internacionals. És per aquest motiu que el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, en substitució del titular de Salut per una indisposició, i acompanyat per la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions i ha posat en relleu que aquestes tasques de remodelació i millora han suposat un cost de 300.000 euros. Torres ha manifestat que aquestes obres "demostren la clara voluntat del Govern per seguir millorant les instal·lacions de l'hospital", i ha recordat que, a finals del 2019, també es va adjudicar la reforma del bloc de cirurgia major ambulatòria; una inversió que supera el milió d'euros i que començarà a posar-se en marxa després del període hivernal.

Les tasques als quiròfans s'han centrat en la creació de dos circuits independents adreçats al trànsit de persones i material. El "circuit net", tal com l'ha anomenat el coordinador clínic del bloc quirúrgic i obstètric, el doctor Òscar Giménez, s'empra per a la circulació de pacients, personal mèdic i material net i estèril, mentre que el "circuit brut" és per on "surt el material de rebuig de cada quiròfan després de la jornada laboral". Amb aquest mecanisme "s'evita l'encreuament dels dos circuits" i és una bona fórmula per disminuir la contaminació i evitar infeccions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00