Sociedad

Guardiola ja és l'amo

Girona Football Group, propietat de Pere Guardiola, compra un nou paquet accionarial i ja controla el 51% del Girona Fc

City Football Group, amb Ferran Soriano com a cap visible, segueix tenint el 47%

El moviment no ha de comportar canvis en la presa de decisions

Pere Guardiola, a les instal·lacions del Girona a Caldes de Malavella. / Imatge: Girona FC

Girona

Girona Football Group, amb seu a Amsterdam i propietat de Pere Guardiola, ja controla el 50'91% del Girona FC segons consta a la documentació oficial del club.

El fins ara copropietari del Girona ha comprat una part del paquet accionarial que quedava en mans dels petits accionistes i ha desfet, d'aquesta manera, l'equilibri que mantenia amb City Football Group, amb Ferran Soriano com a cap visible, des que les dues societats van adquirir el club a TVSE Futbol l'agost de 2017.

City FG segueix tenint el 47% de les accions i, en principi, el moviment no ha d'afectar la presa de decisions. Seguirà sent consensuada.

En un primer moment, City FG i Girona FG compartien un 88'6% de la propietat i el percentatge va créixer fins al 94% a raó d'un 47% cadascú. Ara controlen quasi el 98% del club però l'empresa de Guardiola és la majoritària.

Guardiola va aparèixer a l'esfera del Girona el 2015 quan va fer de mitjancer entre TVSE Futbol, propietat dels exdirectius de Canal + França, Jean Louis Doutaret i Samir Boudjemaa, i l'aleshores propietari del club, Josep Delgado.

L'agost del 2017, amb Ferran Soriano, van quedar-se el paquet accionarial dels francesos i es van convertir en propietaris de l'entitat.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00