Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 03 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Italia prorroga el confinamiento por el coronavirus al menos hasta el 2 de mayo

La meitat dels hotelers de l'Alt Empordà creu que poden treure profit del canvi climàtic

Un estudi de la UdG conclou que els empresaris turístics són conscients del canvi climàtic, però creuen que no hi poden fer res

Anna Ribas i Maria Torres, a l'estudi 1

Anna Ribas i Maria Torres, a l'estudi 1 / Ràdio Girona

La meitat dels hotelers de l’Alt Empordà creu que el canvi climàtic els pot beneficiar perquè portarà més turistes. Un estudi de la Universitat de Girona, al qual ha tingut accés Ràdio Girona-SER Catalunya, conclou que els empresaris turístics són conscients dels efectes del canvi climàtic a escala global, però creuen que no hi poden fer res.

De fet, la meitat dels hotelers no sap dir com el canvi climàtic afectarà el seu negoci, i només una quarta part reconeix que pot limitar l’accés a l’aigua i augmentar el risc d’incendis. Són dades que deixa un estudi de la UdG, que ha entrevistat 31 propietaris d’hotels, càmpings i cases de turisme rural de la conca de la Muga

La investigadora Maria Torres, del programa de doctorat de Medi Ambient de la UdG, ha dit en una entrevista a 'Soroll' que els propietaris hotelers -davant de les conseqüències del canvi climàtic- prefereixen veure el got mig ple: "Sobretot en establiments hotelers situats al litoral que tenen obert a l'estiu miren més la situació econòmica i miren positivament el canvi climàtic".

La recerca també ha enquestat els clients d'aquests establiments. "Cada vegada apareix més un segment de clients que busquen condicions mediambientals en les destinacions turístiques", ha reconegut Anna Ribas, catedràtica de la UdG i directora d'aquesta tesi doctoral.

Les entrevistes es van dur a terme entre el maig i el juliol i entre el setembre i desembre del 2017. Per això, admeten que les conclusions poden haver canviat després dels efectes del Gloria. "Ara que hem vist les orelles al llop, veurem el sector s'adapta a episodis similars", ha dit Torres.

Els càmpings, segons l'estudi, són més conscients de l'emergència climàtica perquè estan més lligats a la natura. En aquest cas, 4 de cada 10 creuen que podrien perdre clients si augmenta la temperatura. L’estudi també ha vist que cap hotel o càmping reutilitza les aigües grises, i per això fa propostes per estalviar energia i aigua.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?